cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Pi remarca que la falta de metges «no té res a veure amb l'idioma sinó amb la falta de recursos que arriben de l’Estat»

El president d’El Pi-Proposta per les Illes Balears, Tolo Gili, assegura que «s’ha demostrat que la falta de metges no té res a veure amb l’idioma sinó amb la falta de recursos econòmics que arriben de l’Estat». Gili insisteix: «Si per anar a les Canàries, Ceuta o Melilla els professionals sanitaris obtenen un bon plus d’insularitat i per venir a les Balears no el tenen, és normal que no vulguin venir».

El president de la formació ha remarcat que El Pi «lluita per una plena integració de la nostra llengua en tots els àmbits de la vida. No entenem o permetem que de cada vegada més es margini la nostra llengua que és la dèbil i la que hem de protegir».

«El problema real, que tapen PP, VOX i el PSOE és que Madrid no ens envia els recursos econòmics que ens mereixem i ho tapen creant un fals conflicte amb la llengua pròpia de les Illes Balears», explica el president de la formació.

Gili ha volgut recordar que si no tenim professionals sanitaris o falten efectius dels cossos de seguretat de l’Estat no és per l’idioma, sinó per l’elevat preu de la vida a les Illes i la falta de plusos d’insularitat que existeixen per a aquests cossos. «Si els agents o sanitaris es traslladen a altres Comunitats no peninsulars tenen una gratificació. Per exemple a les Canàries és d’uns 200 euros, a les Balears no arriben a 20. Els efectius ho tenen clar… van on poden guanyar una mica més i la vida no és tan cara. Necessitam que Madrid deixi de boicotejar als habitants de les Illes Balears», ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ......, fa 11 mesos
Pi, pi, pi, pi, pi, pi, pi, pi, pi, pi, pi. ....
Valoració:0menosmas
Per Ja ho val!, fa 11 mesos
Si no haguéssim d'aguantar a tota la gent que ve de fora i poguéssim posar el cartell de"complet", no necessitariem tants de metges, ni hauriem de suportar les protestes d'una gent forana a la que no li agradam com som, i que ens volen canviar al seu gust.
Tanmateix continuara venint gent, els d'aqui anirem perdent drets i no se solucionarà res, ben al contrari, de cda vegada serà pitjor
I fulminar el català no és cap solució. Més aviat, és una excusa de fanàtics per destruir el nostre poble.
Valoració:4menosmas
Per Van a per la gent d'aqui, fa 11 mesos
Si paguen malament, només se pot pagar els sou a uns mediocres que no té ténen capacitat ni tan sols per aprendre Català.
I també ja els hi val, suprimir el requisit del Català justament ara, quan ja s'ha graduat la primera promoció de metges formats a la UIB, que ja estan fent el MIR.
Fitxeu- vos en el que vos dic: Que aquests fatxes i ultres-fatxes son tan enemics de la nostra terra, i odien tant a la nostra gent, que s'han afanyat en aplanar el terreny als metges de la península que s'han quedat sense plaça a la seva terra, per no ser precisament els millors, així com a estrangers graduats a on només Déu sap, perque puguin ocupar totes les places vacants i que els nostros, d'aqui a uns mesos quan ja estiguin llests per exercir la seva especialitat, se quedin sense poder fer feina en la seva carrera, perque tot ja estarà ocupat, i hauran de treballar de repartidors, fent net vidres i fent feines per a gent poc qualificada, o partir de la nostra terra. I tot perque aquests que se pensen que ser patriotes del seu estat- nació és enfonsar la seva pròpia terra, estan en contra de que a les Illes Balears hi hagi una facultat de Medicina i fins i tot, de que tinguem una universitat, perque pensen que només ha de poder estudiar la gent amb doblers, malgrat no tingui condicions per fer- ho.
Son tan insolidaris i gens empàtics, que és necessari posar- se a dins del seu cervell, per entendre les barbaritats que son capaços d'arribar a fer.
I la vida, la salut i la dignitat de la nostra gent els importen ben poc. I les trepitgen gustosament, quan se tracta d'assolir les seves infames finalitats.
Valoració:5menosmas
Per Llevant, fa 11 mesos
Manco comunicats i deixau de governar amb el PP.
Valoració:3menosmas
Per Balearium, fa 11 mesos
Cuanta ignorancia supina....
Valoració:-2menosmas
Per L'estat, fa 11 mesos
L'Estat els darrers cinc anys representat pel govern més d'esquerres de la història, segons la propaganda de Sanchez i Yolanda Díaz.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente