cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Gili (El PI): «Si es parlarà català en el Congrés serà pel pacte amb els partits nacionalistes, no gràcies a Armengol»

217801

El president del PI-proposta per les Illes Balears, Tolo Gili, ha recordat que si «es parlarà català, basc o gallec en el Congrés serà pel pacte amb els partits nacionalistes, no perquè sigui una decisió d'Armengol» i ha demanat als diputats i senadors de les Balears que, en aquesta XV legislatura, «mirin per aquesta Comunitat».

El president d'El PI ha exigit als diputats i senadors elegits en les últimes eleccions estatals que treballin i mirin pels interessos de Balears i no pels dels seus partits a escala estatal.

«Necessitam que d'una vegada per sempre, els diputats i senadors de les Balears pensin realment en la gent que viu a les nostres illes i no acotin el cap davant els seus líders de Madrid», ha reivindicat.

I, en aquest sentit, ha insistit que «es necessita un nou model de finançament, que s'augmentin els complements salarials de residència dels docents, sanitaris o personal de seguretat, que compensin la insularitat amb un IVA reduït o el transport de mercaderies sigui subvencionat». «Hi ha moltes coses que s'han d'arreglar i sembla que a ningú li importa», ha precisat Gili.

«No pot ser que paguem la benzina més cara d'Espanya; que un quilo de farina costi el doble a Menorca que a Albacete; que un lloguer valgui prop de 1.000 euros al mes quan a Lleó es paguen 200; que s'hagin deixat perdre més de 400 milions d'euros del conveni de carreteres a Mallorca per un Règim Especial de lletra morta... És incomprensible i intolerable», ha insistit.

«El fet que Francina Armengol sigui la Presidenta del Congrés posa en primera línia política les Balears, però poca influència pot tenir», ha dit el president d'El PI.

«Si en la pròxima legislatura es parla català, basc o gallec en el Congrés no serà per Francina, sinó pel pacte amb els partits nacionalistes que han posat aquesta condició per a investir a una presidenta de la cambra socialista», ha recordat Gili. «Ja era hora que es poguessin parlar totes les llengües d'Espanya. Si tenim una riquesa com aquesta, no la podem deixar enfosquida», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ruc, fa 11 mesos
Estic convençut que na Francina defensa que es parli català al Congrés, però la realitat és que sí en Puigdemont no ho hagués exigit es continuaria com sempre en castellà. Si dir això suposa descarregar tota aquesta casta d'atacs contra el PI que defensa el català a tot arreu ens ho hem de fer mirar. Més i Pi són necessaris per fer avançar el país, les forces estatals ja són una altre cosa.
Valoració:5menosmas
Per Pi, fa 11 mesos
El Pi està fora de lloc, fora del bosc, sol.
Valoració:3menosmas
Per @Botiflers, fa 11 mesos
Fatxas, derrotats en tots els fronts, ja no sabeu que dir. Feis molta pena, caps buits, per intolerants i sabatots.
Valoració:9menosmas
Per Botiflers, fa 11 mesos
I gràcies al botifler i traïdor d’en Puigdemont. És normal que en Quelites i el racista d’en Rejilla estiguin rabiosos.
Valoració:-10menosmas
Per Fa mal als seus, fa 11 mesos
No li f cap bé a El Pi, fent aquestes declaracions tan plenes d'amargura i d'enveja.
Valoració:4menosmas
Per Josep MIquel, fa 11 mesos
@Llevant, i que votaren els altres socis de El Pi, no sap que no just son els canaris. Recorda que va votar el PNB? ja son ganes dir la meitat de qualsevol cosa, es sol dir que una mitja mentida es la pitjor de les mentides, no ho sabia?
Valoració:5menosmas
Per Llevant, fa 11 mesos
Tampoc serà per els seus socis de Coalició Canària que varen votar la candidata del PP.
Valoració:12menosmas
Per inca, fa 11 mesos
Els partits estatals acoten el cap als seus de Madrid, i el PI als grans hotelers, que també hi viuen...
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente