cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Llorenç Galmés diu que PP i VOX són «un sol cos» i l'OCB lamenta que sigui «ostatge de l’extrema dreta» i «instigador de l’odi»

El president del Consell de Mallorca com a conseqüència del pacte entre el PP i la formació neofeixista de VOX, Llorenç Galmés ha estat entrevistat pel periodista del diari Ultima Hora, Kike Oñate.

En l'entrevista, publicada aquest diumenge, Galmés fa una sèrie d'afirmacions falses sobre la realitat lingüística de Mallorca.

Galmés afirma que l'esquerra ha imposat la llengua catalana i diu que cal «defensar» el castellà. Menteix en dir que l'Administració contesta sempre en català i també sobre la suposada necessitat que hi hagi més premis literaris en castellà.

Resposta de l'OCB

L'Obra Cultural Balear li ha respost i ha lamentat que Galmés i la delegació del PP a Mallorca «es converteixin en ostatges de l’extrema dreta i apliquin les seves polítiques instigadores de l’odi i la confrontació social».

L'OCB també exigeix a Galmés i PP que «no es converteixin en titelles de l’extrema dreta, en simples executors de les polítiques lingüístiques de Vox, en contra de la nostra llengua i cultura».

L'entitat cultural recorda que «la regulació dels usos lingüístics institucionals i administratius del Consell de Mallorca respecta els drets lingüístics de tots els ciutadans, alhora que protegeix el català, com a llengua pròpia de la institució i del país».

Finalment l'OCB adverteix que «si el PP persisteix en el trencament unilateral dels consensos polítics i socials dels darrers quaranta anys, de la mà d’un partit feixista que odia la nostra llengua i cultura, ens trobarà davant, organitzats i mobilitzats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Comodon, fa 12 mesos
Un cos de què?
de ballet?
Valoració:2menosmas
Per Xx (ver), fa 12 mesos
És prou clar que els Peperros, Bocs, i nazi-fatxes poder estar en el mateix corral sense mossegar-se entre ells. És la prova de que són molt semblants en ideologia i males arts. Per a vomitar i no parar.
Valoració:9menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 12 mesos
Un solo cuerpo? Vaya bobada. En todo caso, un mismo anhelo, ESPAÑA.
Valoració:-4menosmas
Per Serioses dubtes, fa 12 mesos
Segur que aquest homo te les llums suficients per dirigir el Consell?. Ho dic perquè de les mentides només poden surtir més mentides i més confusió. I els primers moviments que ha fet ho demostren clarament.
Valoració:13menosmas
Per Almogàver, fa 12 mesos
Naturalment que es sent còmode amb el pacte, sí són com la corda i el poal, renegats i opressors!!!
Valoració:14menosmas
Per inca, fa 12 mesos
no menteix no, tot això de vox va sortir del PP. Una llàstima que el.PP no aprofiti per fer net entre les seves files per convertir-se en un vertader partit de centredreta democràtica que denunciï ela crims del franquisme, en comptes d'una versió edulcorada del movimiento.
Valoració:19menosmas
Per Ja ho val!, fa 12 mesos
En hi ha que malgrat arribin d'hora, se'ls nota el retard.
Valoració:19menosmas
Per Defer, fa 12 mesos
Això és perquè fan el tren, i ell va devant.
Valoració:20menosmas
Per Que dius!!, fa 12 mesos
El PP amb estat pur. Q vos pensau, sempre han dit mentides i no han canviat gens, be a pitjor si.
Valoració:23menosmas
Per Eeeeeggpaña, fa 12 mesos
En Yorens Yepes segueix predicant les mentides de sempre, quina pobre personalitat que té aquest homonet.
Farà tot el que mani en Fulgencio i CIA.
Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente