algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
25°

Aprovat el Decret llei per a la supressió de l’impost sobre successions i donacions entre pares i fills

La presidenta del Govern, Margalida Prohens, ha anunciat aquest dimarts l’aprovació del Decret llei de reforma fiscal per a la supressió de l’impost sobre successions i donacions (ISD) entre pares i fills, avis i nets i entre cònjuges, així com la rebaixa de fins a un 50 % entre germans i entre oncles i nets, a les Illes Balears. A més, la reforma inclou també la supressió de l’impost sobre transmissions patrimonials (ITP) per a la compra de primer habitatge habitual per a menors de 30 anys i persones amb discapacitat, i la rebaixa del 50 % per a menors de 35, famílies nombroses, monoparentals o famílies amb persones amb discapacitat a càrrec.

La reforma s’ha aprovat en un consell de govern extraordinari, entrarà en vigor a partir de la publicació en el Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB) i el Parlament l’haurà de convalidar en el termini d’un mes.

Amb el Decret s’elimina el pagament de l’impost sobre successions i donacions entre pares i fills, avis i nets, i cònjuges. En el cas d’herències entre germans o entre oncles i nebots en les quals la persona morta no tengui descendents, la reducció serà del 50 %, i en el cas que tengui descendents la rebaixa serà del 25 %. La reforma s’aplica tant a herències per causa de mort com a herències en virtut dels denominats pactes successoris o herències en vida propis del dret civil de les Illes Balears.

El Decret llei també inclou l’eliminació total de l’ITP en la compra de primer habitatge habitual per a menors de 30 anys i persones amb discapacitat, amb un límit de renda de 52.800 € en declaració individual o de 84.480 € en declaració conjunta i el preu de l’habitatge no pot ser superior a 270.151,20 €.

Finalment, es redueix un 50 % l’ITP per a la compra de primer habitatge a joves menors de 35 anys i per a la compra d’habitatge habitual a famílies nombroses, famílies monoparentals i famílies amb persones amb discapacitat a càrrec, sempre que el preu de l’habitatge no superi els 270.151,20 €. En el cas de les famílies nombroses, el cost límit de l’habitatge podrà ser d’un màxim de 350.000 €.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa 11 mesos
Una mesura ben justa. Perquè els quihan fet feina tota la vida pagant imposts puguin deixar l’herència als seus descendents
Valoració:3menosmas
Per xisco, fa 11 mesos
Pero que fascistas, eliminar el impuesto de sucesiones y donaciones
Valoració:2menosmas
Per Raspa, fa 11 mesos
El mot operatiu, aglà, és mà dura. Això és el que vos posa calents.
Valoració:4menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
Extraordinario. Es de justicia.
Valoració:4menosmas
Per De Asprer, fa 11 mesos
Eliminar despessa publica superflua (un 50% segur) i baixar impostos ... aixo es lo que se ha de fer amb ma dura!! Endevant
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente