algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

Armengol demana el vot a «persones que han votat El Pi, Ciutadans o el PP, però que no volen radicalitat en qüestions com el català o el canvi climàtic»

216557

La candidata del PSIB-PSOE al Congrés espanyol, Francina Armengol, i l’oceanògraf i fundador de Greenpeace, Xavier Pastor, han mantengut un diàleg sobre sostenibilitat i medi ambient en el marc de la campanya electoral.

En aquest sentit, Armengol ha explicat que el canvi climàtic és «un repte important, i per això hem fet moltes polítiques que és necessari que tenguin continuïtat, per la qual cosa és fonamental que hi hagi un govern progressista a Espanya per protegir el territori, el medi ambient i en definitiva, per permetre la vida i la salut de les persones».

Armengol ha remarcat les principals polítiques del PSIB desenvolupades en aquest àmbit: «l’augment de les energies renovables fins al 25%, la protecció els espais naturals, l’aplicació de la circularitat en la gestió de residus, les lleis de canvi climàtic i la de residus, el decret de posidònia o els 233 milions d’euros que s’han aconseguit per afrontar la transició energètica i ecològica a les nostres illes».

Un llegat que la candidata del PSIB ha assenyalat que «està en joc el pròxim 23 de juliol, perquè ara veim les conseqüències rapidíssimes en termes ambientals, territorials, de vida i de futur dels nous governs del PP i VOX». De fet, Armengol ha apuntat que «el fet que s’hagi eliminat la Conselleria de Medi Ambient és molt mala notícia perquè som dels territoris que més necessitam aquest tipus de polítiques»

A més, Armengol també ha criticat que el nou Govern ja hagi anunciat el retorn a la Llei Delgado i a la Llei Company, posant places turístiques a sòl rústic, també a la Serra de Tramuntana, i s’ha referit a la nova Conselleria de la Mar «que no té competències en pesca i tampoc en la investigació de la Mediterrània, per la qual cosa tenim una Conselleria de la Mar de Ports, Xibius i que va del que és privat, no del que és públic».

Davant aquesta realitat, Armengol ha assegurat que el pròxim 23 de juliol «tenim una oportunitat, que és posar peu contra paret i seguir avançant cap a unes illes 100% renovables».

Per a aconseguir-ho, la candidata del PSIB ha demanat que «cap votant progressista quedi a casa», de la mateixa manera que ha demanat el vot «a persones que en altres ocasions han votat El Pi, Ciutadans o el PP, però que no volen aquesta radicalitat en determinades qüestions com el català o el canvi climàtic».

Per part seva, Xavier Pastor ha assegurat que el govern progressista de les Illes «ha estat un exemple paradigmàtic de com es poden fer les polítiques mediambientals i contra el canvi climàtic, perquè les decisions que s’han pres s’han fet molt bé».

De fet, Pastor no només ha lloat les polítiques progressistes autonòmiques sinó també les estatals, assegurant que Teresa Ribera «ha aconseguit que siguem el territori europeu on s’han fet millors polítiques per a la implantació de les energies netes, i també un dels millors del món».

Davant això, Pastor ha dit que «els governs de dretes en aquesta comunitat autònoma sempre han estat un obstacle clar per a les polítiques mediambientals, i al Govern central, encara pitjor». Per això, ha advertit que «si ha de ser com en altres ocasions, ens tendran davant, i fa la pinta que aquesta vegada serà pitjor, per la qual cosa haurem d’anar a la resistència».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xx (ver), fa 11 mesos
Amb tot, per mi ja pot guanyar el PSOE, no perquè en sigui pas un adepte, si no tot el contrari, tant sols per a fotre als nazi-fatxes actuals.
En les actuals condicions m'estim més un pesoe desvirtuat que un mocós eixelebrat.
Valoració:2menosmas
Per Xx, fa 11 mesos
Socialistes sense mullar-se ni un pèl per sa llengua ni per sa terra ? Això en comptes de progressisme més aviat és un aznarisme rajoyista. Una cagada doble ! Quin fàstic !
Valoració:6menosmas
Per Txorrac, fa 11 mesos
Que vol dir amb això de radicalitat amb el català? No es pot ser més patètica i falsa per tal de arreplegar quatre vots per tenir bon viures a Madrid. Som noltros els autòctons radicals per xerrar i defensar el nostre idioma que perilla per l,excés de nouvinguts que no es dignen a aprendre ni comprendre la llengua de la terra que els ha acollit? Jo diria que aquests forans són els radicals, perversos, egoistes i desagraïts. Ells i els bufes mallorquins venuts i ignorants que no estimen ni sa seva mare.
Valoració:7menosmas
Per Si no escolta no tornarà a guanyar mai més, fa 11 mesos
Continua sense voler reconèixer que aquesta equidistància amb el problema que generen les persones que reneguen de la nostra llegua vernacla i la volen des- oficialitzar i prohibir, i els que la defensam i que patim tot tipus de maltractaments i d'humil.liacions, només per parlar la nostra llengua.
I és que el que no és al costat de la nostra llengua està en contra d'ella. I els que estan en contra de la nostra llengua voten a VOX i al PP i no la votaran ella. I els de El Pi defensen la nostra llengua i només son de centre- dreta pel model d'economia.
Quan se vol conquerir a tothom, és quan se perden les eleccions. I aixó és així aqui i a Nova Zelanda.

Valoració:9menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
¿Y no se lo pide a los suyos y aliados? ¿Tan poca fe tiene en que sus habituales votantes ara confíen en ellos? ¿ O dan por supuesto que les votaran, sin más ni más? Están desesperados, acojonados, por las que les viene encima. Son patéticos.
Valoració:-7menosmas
Per És ver, fa 11 mesos
És ver, ella i els de Més i els de Podemos han demostrat aquests darrers vuit anys que de radicalitat amb el català i amb el medi ambient, res de res. Així ens ha anat.
Valoració:8menosmas
Per Destroyer, fa 11 mesos
Si los únicos que tiene problema con el catalán son los catalanistas y los socialistas que lo quieren imponer pisando la libertad de la sociedad!. Por qué creéis que os hemos dado una gran patada en el culo, casi llegáis a Marte. Je. .je
Valoració:-6menosmas
Per Xx, fa 11 mesos
madre mía, tiene menos audiencia que un míting de la cup... qué ridículo.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente