cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Pi considera «un desgavell» que el Govern suprimeixi la Direcció General de Política Lingüística

El Pi-Proposta per les Illes Balears creu que el nou Govern de Marga Prohens té «mancances». La formació considera que fa falta «un departament per a combatre l’excés de població o un per apostar de manera real per la innovació i la diversificació econòmica».

La formació ha criticat la nova estructura de govern. Troba a faltar un departament que miri per «un dels problemes més greus que tenim a les Balears: la sobrepoblació». «La gran quantitat de gent que viu a les nostres illes fa que trobar habitatge sigui un problema. Els recursos i el territori és finit i no pot suportar tota la gent que vulgui. No podem continuar augmentant sense mesura. Hi hem de posar fre», asseguren.

Per altra banda, el partit també considera que l’executiu de Prohens hauria d’apostar d’una manera real per la diversificació econòmica i la innovació. Des de la formació asseguren que fa anys que els governs de les Balears «s’umplen la boca amb la diversificació econòmica, però avui dia continuam vivint més que mai del turisme. Necessitam una clara, ferma i real per a explorar noves indústries, que complementin el turisme».

El president de la formació, Tolo Gili, creu que «Turisme i Cultura i Esports no poden formar part de la mateixa conselleria. És mesclar ous amb caragols. Necessitam una aposta clara per mantenir i donar a conèixer la nostra cultura, la nostra identitat i la nostra llengua».

Així mateix, rebutgen taxativament la decisió del Govern de Prohens d’eliminar la Direcció General de Política Lingüística:«Necessitam donar a conèixer la nostra llengua. Si no la cuidam i la mimam i, per conseqüència, no la transmetem, d’aquí a uns anys el català morirà i amb ell la nostra manera de viure d’avui en dia». Gili demana a Prohens que reconsideri l’eliminació d’aquesta direcció general i aposti per l’ús i l’ensenyament del català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per l'observador, fa dervers d'un any
Ai Pi, Pi, Pi, ...Se us mengen les ganes de poder comandar, ... amb qui sigui.
El vostre partit em recorda enormement a un que es deia Unió Democràtica de Catalunya, amb un tal Duran, i que acabaren sent senzillament irrellevants. No dic més ...
Valoració:1menosmas
Per ´Xx, fa dervers d'un any
Al tal Gili, habría que recordarle los resultas y estaría un poco más calladito. El PI, no es nada. Veamos:
CORT.- Ni uno
GOVERN.- Ni uno.
CONSELL.-Dos, de 33.-
¿Cómo lo ves ahora?
Valoració:-6menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
Este partidito sin representación debería ser un poco humilde...
Valoració:0menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
Els de MocSS faran la feina bruta del PP, que la tendran sense despentinar-se, sent com són la seva facció més Nazi-Feixista de tots els engendres que roden per allí.
Valoració:-2menosmas
Per inca, fa dervers d'un any
Aiii, si haguessiu fet una campanya més bona, i manco només defensar interessos d'hotelers i idees de principis dels 2000, per ventura hauríeu tret prou per evitar que vox ens dugués on som. Mem quan aprendreu que qui vos vota és la gent, no 4 hotelers que fa dècades que tenen domicili fiscal fora.
Valoració:4menosmas
Per Lex, fa dervers d'un any
És un govern colpista que no respecta la llei.
Valoració:5menosmas
Per El despotisme desil.lustrst, fa dervers d'un any
Acabarà com tots els governs del PP: Omplint- se les butxaques i maltractant als ciutadans.
Però això és el que agrada a la majoria dels que vote. I molts dels que no els agrada, passen d'anar a votar perque cap és completament del seu gust.
Jo he sentit a dir a gent que " el govern del Pacte era un desastre i que no se podia continuar aixi". Si és aquesta dictadura el que vol la majoria, estam ben arreglats.

Valoració:4menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Adiós Gestapo lingüística, adiós.
Valoració:-6menosmas
Per Joana M., fa dervers d'un any
Jo diria q és mes q un desgavell , ès un atemptat cultural i lingüístic , una vergonya per la nostra societat,
Aquesta comunitat no podem consentir que 50 anys de revindicacions dels nostres drets siguin llençades a les clavegueres
Vergonya cavallers vergonya!!
Valoració:20menosmas
Per No hi ha dret, fa dervers d'un any
Aquest govern és una vergonya.
Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente