cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Puigdemont, Comín i Ponsatí perden la inmunitat

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha desestimat el recurs de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí contra el suplicatori que va aprovar el Parlament Europeu, de manera que perden la immunitat que fins ara tenien garantida per unes mesures cautelars.

Cal recordar que el TGUE és la primera instància judicial i els eurodiputats exiliats encara poden presentar un recurs al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Així com ha informat Vilaweb, el TGUE diu que desestima tots els motius formulats pels tres diputats, «en particular les seves al·legacions segons les quals el Parlament Europeu va incórrer en error quan va concloure que el procés judicial contra ells s'havia incoat amb la intenció de fer mal a la seva activitat com a diputats». Diu el TGUE que no correspon a l'eurocambra d'examinar la legalitat dels actes judicials espanyols.

Aquesta decisió del TGUE obre la porta de bat a bat a l'enviament de noves euroordres pel jutge Pablo Llarena. Perquè la immunitat cautelar que tenien fins ara s'anul·la automàticament i caldrà demanar unes noves mesures cautelars al TJUE que acompanyin el recurs contra aquesta sentència. Les cautelars poden trigar mesos a arribar, en cas que el TJUE les torni a concedir. Mentrestant, perden la immunitat que tenien fins avui.

Carles Puigdemont reacciona a la notícia a través del seu compte de Twitter i assegura que «res no s’acaba, ben al contrari. Tot continua. Presentarem recurs al TJUE, i defensarem fins al final els nostres drets fonamentals».

Per la seva banda, Clara Ponsatí també comenta que «els drets polítics de tothom estaran molt menys protegits a Europa davant els abusos autoritaris»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Lluis Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
A la U.E. no li interessa empresonar el líder d'un referèndum. Seria el final de 2500 anys exportant la idea de democràcia per colonitzar la resta del Planeta. Xina, Rússia, Veneçuela, Àfrica, Afganistan, les dictadures àrabs apuntant a Europa com a un sistema que empresona líders de referèndums. Putin guanyaria. L'Europa sense màscara. Els llops fatxes, nazis i zaristes. La Roma imperial. Fora màscara.
Valoració:2menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Vente pa España, Carlitos, que te vamos a recibir con los brazos abiertos….
Valoració:0menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
Fatxa Multinick, per més que t'esforcis en inundar l'article no tens major raó. Una mentida repetida 1000 cops sempre seguirà sent una mentida i un intent de manipulació. O siga que t'ho pots aplicar amb una fulla o amb la teva orella, tu tries !
Valoració:-1menosmas
Per I la ministra, fa dervers d'un any
Les forces nazi-fatxes sí i els socialistes europeus també. Les declaracions que ha fet avui la ministra Pilar Llop del gobierno mas de izquierdas de la historia ho confirmen.
Valoració:8menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
Fatxa Multinick, ja portes 5 o 6 anys aplaudint amb les orelles els desbarata de l'injustícia del Llarena. De tantes hòsties que us han fotut a Europa se t'han tornat orelles d'ase. Hi ha nyordos que no aprenen mai, i el Multinick és un d'ells.
Tu segueix així que potser podràs competir amb les orelles del Dumbo !!!!! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Valoració:0menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
Harry Potter o la pérdida de inmunidad...menudo peliculón...
Valoració:-2menosmas
Per Destroyer, fa dervers d'un any
Puigdemon es nuestro líder, nuestro gurú, nuestro guía, el obtuvo el mandato del pueblo catalán y nos guió a la independencia. Es un ser de luz que brilla en el universo!. Je...je. Vale más que todos los mejillones del Besós
Valoració:-4menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Todo el relato tramposo del "procés" de estos impresentables se ha venido abajo. Vergüenza ajena.
Valoració:-5menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Vaya por Dios.
Tch!
Valoració:-4menosmas
Per un asco, fa dervers d'un any
Pierden la inmunidad, pero nunca debieron de tenerla. Presuntos golpistas que están ahí cobrando por ser españoles.
Bueno. Digamos las cosas claras. Esta tropa solo es española cuando de una manera u otra se benefician. Un asco.
Ahora saldrán las lloronas de plantilla "tirant llamps i pestas"
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente