cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Rufián: «Quan van en contra del català, van en contra de la diversitat lingüística del seu propi país»

El número 1 d'ERC al Congrés dels Diputats per Barcelona, Gabriel Rufián, s'ha referit aquest cap de setmana als pactes de PP i VOX a les Balears, en una entrevista a Europa Press.

Concretament, Rufián ha criticant que «el preu a pagar per part del PP per a governar aquí --a les Balears-- sigui anar en contra» del català, que ha recordat que està protegit per la Constitució com a llengua cooficial.

«Quan van en contra del català, van en contra de la diversitat lingüística del seu propi país», ha defensat.

Possible pacte PP-PSOE

D'altra banda, Rufián ha sostingut que el PSOE pactarà amb el PP després de les eleccions generals del pròxim 23 de juliol si pot per «estalviar-se l'infern mediàtic i polític que ha twngut aquests quatre anys» per haver negociat amb ERC i Bildu.

«La clau no és donar-li força al PSOE perquè suposadament actuï per a contenir a l'extrema dreta. La clau és donar-li força a l'independentisme basc i català perquè l'obligui a pactar amb l'esquerra», ha defensat .

Rufián ha alertat que hi ha sectors polítics, mediàtics i empresarials que demanen una «gran coalició PP-PSOE» des de fa temps, per la qual cosa creu que els socialistes apostaran per aquesta fórmula si ho permeten els números.

De fet, ha afirmat que el 2019 el PSOE estava disposat a pactar amb Ciudadanos i que «principalment els comuns i els quadres que ara estan a Sumar» hi estaven d'acord, mentre que l'exlíder de Podemos Pablo Iglesias i la ministra Irene Montero s'hi varen oposar.

En aquest sentit, Rufián ha lamentat el veto de Sumar a Montero i ha afegit que els ponts amb els comuns «s'han trencat» després que votassin al costat de PP i PSC per a investir a Jaume Collboni com a batle de Barcelona, desbancant al candidat de Junts, Xavier Trias --que havia pactat amb ERC--.

«A una dreta o una ultradreta de veritat no se la frena amb una esquerra de mentida», ha advertit, i ha erigit com a alternativa un front de forces d'esquerra que inclogui BNG i Bildu --amb qui es presenten en coalició al Senat--.

També ha apostat per incrementar la coordinació entre forces nacionalistes d'esquerres: «Crec que el futur és una unificació de forces polítiques independentistes d'esquerres, gallegues, abertzales i catalana».

ERC, un vot per combatre el feixisme

El candidat republicà ha garantit que el vot a ERC «és un vot per a combatre el feixisme» i l'ona reaccionària que està experimentant la política espanyola, preguntat per la possibilitat que VOX governi Espanya.

Segons ell, ara el «políticament incorrecte és ser homòfob, misogin, masclista i reaccionari», mentre que abans ho era defensar els drets civils i socials, ser feminista i anticapitalista. «Està de moda ser fatxa», ha lamentat Rufián.

El candidat republicà també ha avisat que si ERC ha d'apostar per la «confrontació» davant un Govern de PP i Vox el farà, com sosté que ja van fer els republicans quan els conservadors governaven amb majoria absoluta el 2015.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Ayer, haciendo zapping, vi a este personaje siendo "entrevistado" por "Cabeza Bombilla" Mejide.
A pesar del masaje que le estaba dando (sólo faltaban los aceites esenciales y las varillas de pachulí) hubo un momento en que le preguntó porqué llevaba más de 70 meses en el Congreso cuando habiá prometido dejarlo a los 18.
La respuesta fue deliciosa.
"Me hubiera gustado irme como dije, pero mi sentido de la responsabilidad me impide volver a Cataluña".
Éramos cuatro en casa y, espontáneamente soltamos una sonora carcajada, al unísono.
Se ve que a 7000 eur. al mes lo llaman ahora responsabilidad.
Entró en 2016 con 8000 euros en el banco y ya ha cambiado de casa y hasta de novia.
Claro que sí, guapi.
Hay que darlo todo por Cataluña..
Por cierto, yo iría haciendo un rinconcito para ir a Turquía.
Valoració:0menosmas
Per perplex, fa dervers d'un any
És gros que com més poques llengües d'Espanya i rodalies saben, més espanyols se senten.

És un nacionalisme del buit, basat en la ignorància.

Ho va dir molt bé un gran poeta seu, Antonio Machado: "Castilla miserable, ayer dominadora, envuelta en sus andrajos, desprecia cuanto ignora".
Valoració:7menosmas
Per Moix, fa dervers d'un any
l'espanyol no existeix. Es un bunyol. Existeix el castellà.
Valoració:4menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any
Aquests no estimen les Illes Balears, però tampoc estimen a Espanya i només la volen pels seus interessos.
Aquests son descendents d'aquells que presumien de fur la pau, però que havien provocat una guerra. I que Espanya era i és la justificació per a les seves maldats.
Gent falsa i mentidera que no en fa ni una de bé.
Valoració:2menosmas
Per Mentida, fa dervers d'un any
En Rufian està desesperat. Després del seu fracàs a les eleccions municipals, ara s'hi juga el fracàs definitiu, per això s'inventa una realitat falsa. El que li preocupa és que ERC no pugui tornar a ser determinant per a salvar, altra vegada, Pedro Sanchez. Això que diu del pacte PP PSOE, per espant mediàtic del PSOE en el suposat cas que pogués tornar a pactar amb ERC, és un doi com una casa perquè passades les eleccions i a quatre anys vista d'unes altres, no hi haurà espant mediàtic que valgui. A més a més, si el PSOE i ERC tornen sumar, voldrà dir que Sanchez no haurà pagat cap preu per causa de l'aliança que han fet aquests darrers cinc anys.
El que espanta de veres a Rifian és que votants decebuts amb ERC, aquesta vegada votin Junts, els Comuns o fins i tot el PSC per això que diuen que és el vot útil.
Valoració:4menosmas
Per Pareix beneit, fa dervers d'un any
I què son de poc creatius, aquests ultres catalanòfobs i que volen imposar el Castellà.
Només ténen imaginació per calumniar.
Valoració:5menosmas
Per Mark, fa dervers d'un any
Quan van en contra del espanyol, vas en contra de la diversitat llinguista del teu pais.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente