cielo claro
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 13.55°
14°

El PP guanya a les Balears encara que haurà de comptar amb l'extrema dreta

La presidenta del PP a les Balears, Margalida Prohens, ha guanyat les eleccions autonòmiques en aconseguir 25 escons al Parlament, nou més que en els comicis del 2019, si bé necessitarà el suport de l'extrema dreta, Vox, tercera força en aquestes eleccions.

D'aquesta manera, Prohens, que durant tota la campanya electoral s'ha distanciat d'un possible pacte amb el partit d'extrema dreta que ha aconseguit aquest diumenge a les Illes Balears 8 escons (cinc més que el 2019), necessitaria el suport d'aquesta formació per a aconseguir la majoria a la Cambra balear.

El Parlament no és l'única institució que ha guanyat el PP, ja que ha estat la força més votada als Consells Insulars, així com als municipis, en ser el partit que més regidors acumula, amb un total de 357, davant de els 265 que va aconseguir a les eleccions del 2019.

Davant de totes aquestes dades, Prohens ha comparegut pletòrica davant els mitjans de comunicació i ha destacat que «no existeix una majoria alternativa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Xx, fa 10 mesos
Bocs = extremistes peperos i els fugits nasiudadanos. Comparteixen un mateix enyorat neofeixisme. Fan una gran vomitera extremista. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮
Valoració:3menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 10 mesos
Gràcies per publicar l'anterior comentari. Aprofit per demanar que es corregeixi la idea que apunta que el PP ha de pactar amb l'extrema dreta. També pot pactar amb Més o amb el PSOE i hi ha precedents de pactes amb el PSM. Fins i tot a l'Ajjuntament de Palma hi havia votacions coincidint Fageda i Sebastià Serra. Per tant, el titular és tendenciós, propi d'Europa Press. Vol estendre la idea que el pacte necessari és PP-VOX.
Valoració:6menosmas
Per Vader, fa 10 mesos
El lmperio del Mal ha sido derrotado
Valoració:-6menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa 10 mesos
Vaja, Balears han votat al partit més corrupte d´Europa.Quina llàstima.
Valoració:10menosmas
Per Destroyer, fa 10 mesos
La libertad ha conquistado Baleares. Hoy estamos de enhorabuena.
Valoració:-12menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 10 mesos
Als anys 90 varen pactar a tres ajuntaments PP i PSM. Entre Gabriel Cañellas i Sebastià Serra hi havia entesa. PP i Més sumen 31 diputats. El PP hauria de tenir una agenda social cristiana, ecologista, com gran part de la UE, i mantenir el compromís amb la llengua. Tampoc no és demanar impossible. I Més deixaria fora de les institucions a VOX, Unidas Podemos i al PSOE. Pacte mallorquinista/menorquinista perquè el que representava el PI està dins el PP. Clar, no crec que avui en dia tinguem nivell polític per veure pactes entre el PP i PSM/Més. Entre altres coses perquè avui ambdues formacions estan més controlades per Madrid.
Valoració:8menosmas
Per Fulgensio, fa 10 mesos
A hores d'ara queda clar que quan els de la CUP-Crida per Palma parlaven de "el poble" en realitat parlaven dels seus 879 votants.
Molt agraït per la vostra contribució a desmobilitzar a l'esquerra. En voler, passau per l'Ajuntament i vos don les 879 piruletes.
Ahhh, Jero, crec que el futur Conseller d'Educació vol fer-te una proposta, que sé que el vostre ego agrairà.
Valoració:3menosmas
Per un veí, fa 10 mesos
Pels resultats que s'han donat, si, han votat els caps buits.
Valoració:6menosmas
Per antifa (el ver), fa 10 mesos
Si per comandar han d'emprar els trolls de Bocs, malament rai. El feixisme extrem hauria d'estar il.legalitzat i confinat.
Salut i independència !
Valoració:9menosmas
Per Pobleret, fa 10 mesos
d"Molt mala notícia que Vox pugui ser decissiu. Venen maldades. Els que estimam, defensam aquesta terra,la nostra llengüa i cultura ens podem preparar. Pero sempre hi serem
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente