cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Pi proposa crear la figura del Defensor de la Gent Gran

El Pi-Proposta per les Illes Balears proposa la creació de la figura del Defensor de la Gent Gran, una figura que «ha de vetllar pel benestar del col·lectiu i traslladar totes aquelles preocupacions i traves que tenen els més majors perquè les institucions ho puguin arreglar».

«Els nostres majors han d’estar ben atesos i han de poder gaudir de totes les facilitats que els puguem donar», ha explicat Antoni Salas, candidat al Consell de Mallorca, qui ha estat l’encarregat de presentar aquesta iniciativa. Juntament amb la seva número dos i el número tres, Magdalena Vives i Jaume Monserrat, així com diversos membres de l’equip d’El Pi Manacor, han visitat una associació de tercera edat a la capital del Llevant.

«Els nostres majors necessiten una figura que vetlli pels seus interessos i per les seves necessitats i amb el Defensor de la Gent Gran és el que pretenem, que tots ells puguin tenir una millor qualitat de vida», ha explicat Salas. «Necessitam que els més majors també puguin accedir a l’administració, hem de superar aquesta escletxa digital que tenim i poder tornar a fer els tràmits de forma presencial, ja que a ells els és molt complicat fer-ho a través d’Internet».

«A més, hem d’augmentar i fomentar el SAD, Servei d’Atenció a la Dependència. Un servei que funciona i que dona cobertura a molta gent gran que és a ca seva i no està a una residència o centre de dia», ha explicat Salas. «També volem augmentar les places de residència i dels centres de dia perquè els nostres majors puguin gaudir d’aquest servei i estar en companyia si així ho desitgen».

Per la seva part, la número dos a la llista del Consell de Mallorca, Magdalena Vives, ha assenyalat que «els serveis socials i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials són i han de ser una peça clau de la institució insular. Hem de projectar polítiques per millorar la vida de les famílies, els infants i els nostres majors, sempre des de la centralitat, el seny i la professionalitzat dels experts».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llenyataire, fa dervers d'un any
Una altra proposta que vol amagar una inacció real. Quantes en deuen portar ja, quaranta o cinquanta ? I total per a intentar fer veure que estan vius. Teiatru de paper banyat.
Valoració:0menosmas
Per escorpí, fa dervers d'un any
Per què no crea el Defensor dels Artistes Ignorats? Seria una gran iniciativa en favor de la justícia social i la cultura del nostre país insular.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente