cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Pi proposa dotar cada centre de salut d'un psicòleg

El candidat d’El PI al Govern de les Illes Balears, Josep Melià, juntament amb la número dos de la candidatura la Parlament, Xisca Mora, han anunciat que la formació impulsarà la contractació d’un psicòleg a cada centre de salut per descongestionar els hospitals i el sistema sanitari. Segons Melià, «és fa imprescindible incrementar el nombre de psicòlegs i psicòlogues especialistes en psicologia clínica per atendre de manera adequada la demanda d'atenció especialitzada en salut mental des d’Atenció Primària».

«La salut mental és uns dels grans problemes socials a les Illes Balears i consideram que no hi ha una coordinació i un seguiment com toca. El 50% de les consultes que es fan a atenció primària tenen relació amb salut mental. Reforçarem l’equip de psicòlegs i apostarem perquè hi hagi un psicòleg a cada centre de salut perquè faci un seguiment i avaluació dels malalts», ha declarat Melià.

Amb tot, el candidat a la presidència del Govern ha reclamat més coordinació entre els centres educatius i el sistema públic de protecció de salut mental per frenar la xacra del suïcidi infantil. «Hi ha un problema de suïcidi infantil molt important i que ens preocupa molt. Consideram que hi ha d’haver molta més coordinació entre administracions per detectar els casos a temps i estar al costat dels infants des del primer moment».

El telèfon 024 roman operatiu a tothora com a línia d'atenció a la conducta suïcida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dic jo, fa dervers d'un any
Seria molt més pràctic i economic, a Espanya, que hi hagués un psicoleg competent a cada partit polític, a cada Parlament, a cada institució, a cada mass media, etc...La salut de la població milloraria exponencialment.
Valoració:1menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@Guillem, esta tremendament desinformat, El Pi ha deixat ben claret que amb Vox, no hi estiran enlloc. No digui dois o no es faci palles mentals, o encara millor s'informi correctament, i si no sap com es fa aixo torni a l'escola.
Valoració:-1menosmas
Per Miguel, fa dervers d'un any
El pi promete el pi pedirá ...el pi el pi
No os va a votar ni mi abuela! Los renegados del PP
Valoració:-4menosmas
Per Palmesano, fa dervers d'un any
Hacen falta más
Valoració:0menosmas
Per Ciutadana2, fa dervers d'un any
Ostres... que n' es de facil prometre quan un sap que no sortira guanyador...
Valoració:7menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Si el PI aconsegueix formar part del futur Govern de les Illes Balears, els seus socis de govern (PP, VOX i CIUDADANOS), de cap manera permetran reforçar l'atenció sanitària pública en detriment del negoci de la sanitat privada. El PP en el Govern Balear quasi va aconseguir tancar els Hospitals General i Joan March. Si tornen a Governar les dretes, serà per acabar les feines que els quedaren pendents el 2015, no per aplicar les promeses electorals del PI.

Valoració:5menosmas
Per polvora, fa dervers d'un any
¿Y de dónde saldrán?
¿Y quien los pagará?
En lugar de tirar con mi pólvora, prefiero hacerlo con la del Rey. Y a buen entendedor...
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente