cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Quins partits creus que sumaran majoria per a poder formar el Govern després de les eleccions del 28M?

La campanya electoral ja ha començat. Tots els partits polítics ja han iniciat els actes per a mobilitzar el seu electorat de cara als comicis del pròxim dia 28. Tots cerquen el vot que pot suposar la diferència entre la continuïtat del Govern d'esquerres o l'alternativa d'un Executiu de dretes.

Així, segons la primera enquesta del CIS, el PSIB-PSOE tornaria a guanyar les eleccions i podria revalidar el lideratge del pacte al costat de MÉS per Mallorca i Unides Podem. Segons el baròmetre, que val a dir que s'ha fet amb un mostreig escàs, l'electorat es mostraria partidari de revalidar els acords de govern i permetre una tercera legislatura progressista.

Però no tot està decidit. L'enquesta dona un ample resultat al PP i VOX, que són segona i tercera força respectivament. Així, podria donar-se el cas que la mobilització de l'electorat de dretes durant aquesta campanya electoral permetés al PP i a l'extrema dreta capgirar l'enquesta i accedir a governar el Consolat.

A més, segons quin escenari es dibuixi dels comicis, El Pi podria tenir la clau de governabilitat. El partit centrista podria aconseguir una representació suficient per a fer decantar un possible Govern cap a un cantó a cap a l'altre. Seria possible un pacte amb el PSOE o bé amb el PP.

Sigui com sigui, l'escenari encara és obert i queden molts de dies de campanya. Així, a l'enquesta d'aquesta setmana, dBalears demana als seus lectors quins partits consideren que sumaran majoria per a poder formar el Govern després del 28M. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-PSOE+MÉS+Unides Podem

-PSOE+El Pi

-PP+VOX

-PP+El Pi

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cupaire de Palma, fa dervers d'un any
Ànim i endavant Cup-Crida per Palma!

Valoració:3menosmas
Per Escombraries2, fa dervers d'un any
El fracàs de Més Estimam Palma i companyia serà la causa necessària, en cas que hi hagi un canvi a Cort. O no és ver que tota aquesta tropa ha governat aquests darrers vuit anys? Idò per això serà la col.laboració principal per al canvi. Soberanistes per les Illes? Mentida. El responsable del fracàs va ser el pobre Toni Verger de Més que va voler anar de número tres de Podemos.
Valoració:-1menosmas
Per Escombraries, fa dervers d'un any
@Cup,

CUP-Crida per Palma entrarà en la llista de col·laboradors necessaris de l'ascens de feixisme a Cort.
CUP-Crida per Palma sortira de l'escenari per anar a les escombraries de la història com intents anteriors tipus Sobiranistes per les Illes fa uns anys.
Egòlatres als que no els preocupa el mal que fan al poble que diuen, hipòcritament, defensar.
Valoració:-3menosmas
Per Cup, fa dervers d'un any
La Cup Palma també entra, molta força per la Cup-Crida per Palma!
Valoració:2menosmas
Per A aquest tampoc l'han posat, fa dervers d'un any
PSOE-MÉS-El Pi-La CUP.
A veure si hi ha cap xulo-caspa que torni escridassar als nostros polítics, ordenant- los que parlin en Foraster
Valoració:3menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
JA JA JA JA JA!!!
Valoració:0menosmas
Per Fulgensioo2, fa dervers d'un any
Gràcies Més Estimam Palma pel fracàs de la vostra gestió. Heu estat imprescindibles perquè VOX tengui presència municipal i opcions de millorar resultats.
Valoració:-6menosmas
Per Cupaire de Palma, fa dervers d'un any
Afilia't i vota a la Cup Crida per Palma!
Valoració:1menosmas
Per Fulgensiooo, fa dervers d'un any
Vos falta posar l'opció:
VOX-CRIDA per Palma
Els piruletos segur que governen.
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente