cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

L'eivissenc Jorge Roselló, primer diputat d’Esquerra Unida de les Illes Balears al Congrés espanyol

213865

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) comptarà des d’aquest dijous, 11 de maig, amb el seu primer diputat al Congrés després de gairebé quatre dècades d’història. L’eivissenc Jorge Roselló té previst complir amb la fórmula de la promesa oficial del càrrec en l’obertura de la sessió i ocupar el seu escó al grup d’Unidas Podemos.

Roselló va néixer l’11 de juny del 1976 a Madrid, «per pura casualitat» com ell diu, ja que la seva família estava establerta des de feia anys a Eivissa. Casat i amb dos fills, de 18 i 15 anys, coincidint l’edat del gran amb la que ell tenia quan va començar a militar de manera efectiva a Esquerra Unida.

Des de fa més de 20 anys treballa com a tècnic en Prevenció de Riscos Laborals, una activitat cap a la qual va dirigir els estudis després de concloure BUP. Actualment completa la seva formació cursant el Grau d’Antropologia Social i Cultural a la UNED.

En la seva experiència com a càrrec públic destaca el seu passat com a regidor al municipi eivissenc de Santa Eulària des Riu durant dues legislatures, del 2003 al 2011; també va ser candidat al Consell d’Eivissa el 2019.

Substitueix el lloc de la diputada de Podem Antonia Jover, centrada ara en les eleccions autonòmiques com a candidata d’Unides Podem a la presidència del Govern de cara als comicis del 28M.

Jorge Roselló se suma així a la llista de diputats d’Esquerra Unida al Grup Confederal d’Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en Comú, en la qual figuren, des de l’inici de la present legislatura, el coordinador federal i ministre de Consum, Alberto Garzón (Màlaga), Enrique Santiago (Madrid), Roser Maestro (València) i Joan Mena (integrat a En Comú Podem), i des de juny de 2022 José Luis Bueno (Cadis).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Islas Baleares", fa dervers d'un any
"Jorge Roselló", "Ibiza"...
Valoració:-1menosmas
Per Joana, fa dervers d'un any
Si es diu Jorge Roselló (sic) per mi és com si fos un messetari més
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente