cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Antoni Salas (El Pi): «Hem de fomentar les festes i fires populars que preserven la nostra essència com a poble»

Els candidats d'El Pi-Proposta per les Illes Balears al Consell de Mallorca, Antoni Salas, Magdalena Vives i Jaume Monserrat, han presentat aquest diumenge a la fira de Sineu les propostes de la formació en matèria de fires, festes i tradicions recollides en el programa electoral de la formació. «Hem de fomentar les festes i fires populars tradicionals que preserven i mantenen vivia la nostra essència com a poble, la nostra identitat i manera de fer», ha declarat Salas.

El candidat ha assegurat que la formació vol donar impuls i continuïtat a la formació en la música tradicional i el seu estudi. «Volem recuperar i preservar la cultura dels glosadors i cantadors, així com, donar suport als grups de ball de bot o de pagès, propiciant la creació i manteniment de grups, ballades populars i escoles de ball», ha assegurat.

Salas també ha indicat que El Pi apostarà per consolidar les noves festes d'arrel popular que al llarg d'aquests darrers anys s'han anat establint en els distints pobles i barriades, a més d'impulsar grups de dimonis, gegants i «tenir-los ben presents a les nostres festes populars».

Amb tot, el candidat al Consell ha finalitzat la seva intervenció, assenyalant que per a la formació és fonamental promoure activitats gastronòmiques que fomentin la cuina tradicional entre la població, en la restauració i en l'hostaleria. «Volem garantir la documentació i divulgació de la nostra cuina tradicional, i la millora manera per preservar-ho és potenciant-la i assegurant el traspàs del coneixement culinari de generació en generació», ha finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.