cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Pi proposa crear la figura del Defensor del Pagès

El candidat d’El Pi-Proposta per les Illes Balears al Govern, Josep Melià, juntament amb el batle de Muro, Miquel Porquer, i el regidor Andreu Cantarellas han visitat la finca d’agricultura ecològica Es Fiters a Muro.

Durant la visita Melià ha declarat que la formació aposta per crear la figura del Defensor del Pagès, una oficina que vetlli pels drets de les persones que fan feina a foravila: «Els poders públics han d’estar al costat del sector primari, al costat de les persones que cuiden la terra i els nostres camps, al costat de la pagesia i ramaderia de ca nostra, la que omple els nostres rebosts».

El candidat ha assegurat que El Pi potenciarà el règim especial per a compensar el fet insular i que el sector primari sigui més competitiu: «S’han de compensar els sobrecostos que tenim pel fet de ser illes. Reclamam un REB estructural i indefinit i que la seva aplicació no vagi lligada a l’aprovació dels pressupostos. Necessitam mesures fiscals perllongades en el temps i no pegats temporals».

Així mateix, Melià ha explicat que aquesta oficina seria un punt d’assessoria per a totes les persones que es dediquen a la pagesia. «Cada vegada és més complicat tramitar una ajuda o estar al corrent de totes les línies de subvenció, crèdits, fons europeus, etc. Hi ha una burocràcia excessiva que ho endarrereix tot, amb l’oficina els pagesos tendran un punt d’ajuda per resoldre dubtes i gestions relacionades amb la seva activitat», ha assenyalat.

A més, la formació també aposta perquè l’oficina faci la funció d’observatori de polítiques públiques agràries. «Molt sovint s’apliquen polítiques sense cap base, a El Pi consideram que això és una errada, es necessiten dades per prendre les decisions correctes en cada moment i avaluar el seu impacte», ha indicat el candidat al Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xx, fa dervers d'un any
En JM està esprintant molt, com si es tractàs d'una final olímpica. Llàstima que comandi una bici del 1880.
Valoració:0menosmas
Per Joan de Palma, fa dervers d'un any
Aquest UMelia acabarà"rebentat" de tanta feina.
Valoració:1menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
S'ha de reconeixer que el que no ha proposat ni treballat en els últims 4 anys, ara ho vol aconseguir en els darrers 2 mesos. Em flipen tantes propostes del Pi en preeleccions!
Valoració:1menosmas
Per Inca, fa dervers d'un any
I si dedica els doblers del xibiu que vol crear per subvencionar ajudes directes a la pagesia i no a tudar-los?
Valoració:4menosmas
Per I venga burocràcia, fa dervers d'un any
És difícil d'entendre que amb tanta experiència que té el senyor Melià mos vulgui fer creure que tot això de defensors i oficines defensores serveix per res de bo. No. Més burocràcia amb la intenció de retrassar tot el possible la resolució dels problemes. Tants d'assessors que tenen els polítics i resulta que han de menester nomenar-ne de nous. Quin desastre.
Valoració:6menosmas
Per Nene, fa dervers d'un any
altre xiringuito
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente