cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Unides Podem proposa una moratòria en la construcció d'habitatges de luxe en sòl rústic

Unides Podem ha presentat aquest divendres una proposta de moratòria en la construcció d'habitatges de luxe en sòl rústic. La formació ho presenta com a eina, complementària a totes les altres ja proposades, de protecció del territori i per a afavorir l'accés a l'habitatge.

Ivan Sevillano, candidat a la presidència del Consell de Mallorca, ha qualificat la proposta d'«interès general». Ha explicat que en els darrers vuit anys s'han consumit, pel creixement i desenvolupament urbanístic a Mallorca, «l'equivalent a 1.400 camps de futbol», amb el fet «preocupant» que la gran majoria respon a habitatges de luxe i grans mansions.

Sevillano ha recordat que el 22% de tots els habitatges de luxe que hi ha a l'Estat són a les Balears. A més, segons afirmen, el 36% dels habitatges que s'estan construint en arxipèlag i de les compravendes que es produeixen es fan sense necessitat de sol·licitar una hipoteca. «La major part dels mallorquins no estan podent accedir a un habitatge en condicions de normalitat, ni al lloguer ni a la compravenda, mentre que les grans fortunes sí que són capaces de fer-ho», ha recalcat.

El candidat d'Unides Podem ha posat l'accent que es tracta també d'una qüestió mediambiental i que és necessari «posar límit a aquesta sagnia de consum territorial en sòl rústic, que ha de replantejar els seus usos per a destinar-se a una altra mena de fins». «No esteim actuant sobre els petits propietaris ni sobre el sector primari, sinó sobre grans fortunes que venen a construir habitatges de luxe i grans mansions a la nostra illa», ha matisat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa dervers d'un any
Els habitatges hauríem de pagar un IBI just, adaptat al impacte ambiental, consum energètic, consum d'aigua, consum de territori i emisiones de CO2 generades. L'impacte ambiental dels habitatges en sòl rústic, es molt superior als habitatges en sòl urbà i sols s'haurien de permetre els ja existents i lligats a la producció agrària, ramadera o forestal.
Valoració:4menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
Sí, se puede!... Fer el ridícul.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente