algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
21°

El Consell posa més doblers perquè els ajuntaments puguin contractar joves

La convocatòria de subvencions cobreix actuacions per al jovent com ara campanyes i projectes de dinamització juvenil o la contractació de professionals de joventut

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha anunciat l’aprovació d’una nova convocatòria d’ajudes a través del Servei Insular de Joventut amb la finalitat de donar suport als ajuntaments «perquè puguin desenvolupar polítiques actives de joventut, des de diferents àmbits, i promoure així el benefici sociocomunitari que suposa la implicació de les persones joves en la seva realitat immediata des d’un vessant institucional». En aquest cas, es destinaran 1.200.000 euros. De manera paral·lela, el conseller ha explicat que es destinaran altres 400.000 euros a «promocionar a l’organització juvenil i en especial l’associacionisme jove, com a principal eina d’apoderament col·lectiu, adaptant els recursos a la realitat i als objectius associatius de les entitats juvenils de l’illa de Mallorca».

En el cas de la convocatòria de subvencions dirigida a ajuntaments, hi poden optar els municipis de fins a 52.000 habitants. Las idea és «facilitar l’exercici de la ciutadania activa de la població jove a través de les iniciatives proposades a l’àmbit local». En concret, el conseller ha assenyalat que es fomentarà la implantació de serveis de dinamització i/o informació juvenil, s’impulsarà el desenvolupament i l’aprovació dels Plans locals de Joventut i l’adequació dels existents com eines de planificació de les polítiques locals de joventut.

La convocatòria per a entitats juvenils està dotada amb 400.000 euros, dels quals 300.000 es destinen a despeses corrents i cent mil euros (100.000 €) es destinen a finançar béns d’inversió. Poden participar en aquesta convocatòria de subvencions les entitats juvenils o entitats prestadores de serveis a la joventut inscrites en el Cens Insular d’Entitats juvenils del Consell de Mallorca. Les associacions, segons Alzamora, poden finançar projectes adreçats a la promoció de la solidaritat, la tolerància i el respecte mutu i prevenció de qualsevol tipus de discriminació, entre d’altres. També seran finançades les accions adreçades a col·lectius juvenils en risc d’exclusió o les dirigides a reforçar les relacions intergeneracionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.