cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Sis diputats cobraran més de 10.000 euros d'indemnització per la dissolució del Parlament

Arran de la convocatòria electoral i de la conseqüent dissolució del Parlament, el reglament de la cambra preveu que els diputats cessats cobrin una indemnització en pagament únic de 10.335,93 euros. Aquest dimarts, amb l'entrada en vigor del decret de convocatòria després de la publicació al butlletí oficial, aquesta mesura s'ha tornat efectiva.

Aquest pagament no s'aplica als membres de la Diputació Permanent, formada pels membres de la Mesa i altres 13 diputats, que segueixen exercint funcions legislatives fins la constitució del nou Parlament. En concret, durant aquests primers dies en què els diputats poden sol·licitar el pagament de la indemnització, ho han fet sis diputats de diferents formacions polítiques.

Diverses veus s'han mostrat crítiques davant aquest fenomen, que molts consideren excessiu. El secretari d'organització del PSIB, Cosme Bonet, ha respost a l'allau de retrets recordant que aquesta indemnització s'aplica «des de fa molt». Alhora, ho ha argumentat afirmant que «és una mesura pactada en tots els grups des de fa anys per a donar una certa estabilitat a l'hora de buscar un nou treball», ja que els diputats no tenen dret a l'atur quan finalitza el mandat.

Els diputats que han recamat la indemnització són: Jesús Méndez (Ciudadanos), Patricia Font (Més per Menorca), Maxo Benalal (diputat no adscrit, abans Cs) , Joan Mas i Josep Ferrà (MÉS per Mallorca) i Jorge Campos (Vox).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Malsofrits, fa dervers d'un any
Malsofrits als que molesta que la gent demani els seus drets legalment establerts per unanimitat. Genteta que voldria que només els rics poguessin dedicarse a la política.
Valoració:1menosmas
Per Me creguin, fa dervers d'un any
Encara val més que tenguin aquesta partida per indemnitzacions, que si els apuntàssin a l'atur, minvant aixi el compte de les indemnitzacions dels aturats de veritat.
Com més se separin, l'activitat política i el treball de veritat, més hi sortiran guanyant els treballadors.
Valoració:-2menosmas
Per SMI, fa dervers d'un any
Forma parte de la normalidad, guste o no, a algunos.
La inmensa mayoría para qué se presenta?.
Esta claro, pese a que algunos no quieren verlo.
Si se pagase el S.M.I. (Salario Mínimo Interprofesional), quién se presentaría?
Nadie, por supuesto.
Valoració:1menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Con razón toda esta tropa del "negocio político", sean de color que,sean, defienden el sistema, su sistema, màxime cuando la mayoría, por no decir todos, son unos completos inútiles en la vida civil.
Valoració:-1menosmas
Per Eleccions, fa dervers d'un any
@normal,
menos queixarte i et presentes a les eleccions. Una vegada en el poder canvies les normes i lleis.
No entenc que hi hagi protestes per que una persona, o 21, exerceixin els seus drets. Drets regulats, com el de tot treballador per altra banda.
Ja et dic, presenta't guanya i veuràs lo bé que viuràs.
Un món de malsofrits que tenim.
Valoració:-4menosmas
Per Normal, fa dervers d'un any
No canviaran el reglament, que ningú s'ho pensi. Però és que a més el negoci polític no es basa en aquesta paga, va molt més enllà. Bones pagues, dietes, gratificacions diverses, viatges, cotxos oficials. És per aquest motiu que els costa tant de dimitir. També és per això que n'hi ha que fa més de vint anys que viuen de la política, passant d'una institució a una altra.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente