nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

USO: «Les dades de l'atur amaguen que el 54% dels contractes han estat de jornades únicament parcials»

A les Balears el nombre total de persones desocupades el mes de març de 2023 ha estat de 33.731 persones, el que suposa un 4,17% menys (-1.469 persones) respecte al mes de febrer. Des de la Unió Sindical Obrera de les Balears (USO) apunten que aquestes dades suggereixen una reactivació de l'ocupació, però que amaguen o disfressen la realitat, i és que la majoria d'aquests contactes han estat de jornades únicament parcials (53,9 %).

Malgrat que la tendència de l'ocupació és positiva, USO ha posat en relleu que un 60 % de les persones desocupades són dones. El secretari general d'USO Balears, Juan Antonio Salamanca, ha explicat que aquesta dada és «un signe clar d'un mercat de treball encara molt desigual, i amb un llarg camí al davant».

«Des d'USO continuem reclamant l'enduriment dels motius d'acomiadament i l'augment del cost d'aquestes, ja que actualment a les empreses els surt molt econòmic acomiadar i, per tant, tots aquests contractes indefinits cauen en sac foradat i acaben convertint-se en una sort de contracte eventual encobert», ha reiterat Salamanca.

Salamanca també s'ha referit a la pluriocupació, puntualitzant que amb la parcialitat dels contractes «s'obliga a les treballadores a buscar altres opcions laborals per a poder portar una nòmina completa a casa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.