cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

CAEB: «Hem d'insistir a reduir la càrrega ideològica que apliquen els partits polítics a l'hora de legislar»

La Comissió de Turisme de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) ha exigit als partits polítics «solucions davant els greus perjudicis» que causen el problema de mobilitat, d'habitatge i la falta de treballadors a les Balears.

La Comissió de Turisme de la CAEB, que presideix María Frontera, s'ha reunit aquest dimarts al migdia a la seu de la patronal en una trobada a la qual han assistit els representants del PSIB-PSOE Iago Negueruela i Alfonso Rodríguez, i on s'han plantejat una sèrie de problemàtiques que causen «greus perjudicis al turisme, la principal activitat econòmica de les Balears, i que, per tant, danyen la seva imatge».

Des de la Comissió han destacat que els principals problemes que afecten de manera comuna el sector turístic són el transport públic insuficient, l'escassetat d'habitatge i la falta de treballadors.

Frontera ha assegurat que «quan a les Balears s'ha posat en marxa de veritat la col·laboració publicoprivada és quan hem sortit reforçats. No es pot desaprofitar el coneixement i capacitat de gestió de la iniciativa privada. A més de dialogar, fa falta capacitat per a reconèixer la necessitat de modernització de l'Administració en els seus processos, a través d'eines a l'abast de tots», ha afegit la presidenta de la Comissió.

Des de la CAEB han exposat que, en la majoria dels municipis, no s'han concedit noves llicències de Taxi en els últims 20 anys, malgrat tenir un servei deficitari per a residents i visitants. «Fa anys que es reclama l'articulació de llicències temporals d'activitat, un servei global, atenció telefònica i aplicacions tecnològiques orientades a donar el millor servei a l'usuari i optimitzar els trajectes».

El transport col·lectiu terrestre, han dit, també pateix falta d'interconnexió entre municipis i nuclis de població, falta de freqüències. Es demana que s'incorporin horaris ampliats que possibilitin que els treballadors puguin fer ús del transport col·lectiu en comptes del vehicle particular.

Una altra qüestió que des de la CAEB consideren que frena el desenvolupament econòmic és la manca d'habitatge. «Una solució residencial és indispensable perquè els treballadors residents a les Balears, així com aquells que vinguin de fora a treballar, puguin disposar d'un habitatge digne a preus assequibles. Cal adoptar múltiples solucions alhora per a desbloquejar aquesta situació».

A banda de l'habitatge i la mobilitat, la Comissió de Turisme de la CAEB també ha assenyalat que «hem d'insistir a reduir la càrrega ideològica que apliquen els partits polítics a l'hora de legislar, ja que la normativa a aplicar ha de poder perdurar en el temps indistintament del partit polític que governi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa dervers d'un any
Barruts, més que barruts! Els hi fan nosa les ideologies. I el pensament crític, i la discrepància, i la diversitat de parers, i tot allò que no combrega fil per randa amb el seu insaciable leit motiv: forrar-se a costa de tot i de tots, fins que agonitzi la pobra gallineta dels ous d'or.
Valoració:3menosmas
Per Com pot ser?, fa dervers d'un any
Càrrega ideològica? Aquests com els partits polítics, també ens prenen el pel. El capitalisme campa a l'ample i encara es queixen. Ja no n'hi ha d'ideologies, principalment en matèria econòmica que és la principal. El que hi ha és molta comèdia propagandística.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente