algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
20°

L'extrema dreta impedeix una Declaració Institucional a favor d'un senador per Formentera

212017

La diputada per Formentera, Vanessa Díaz, d’Esquerra Unida Illes Balears (EUIB), ha impulsat al Parlament un manifest per tal de reclamar l’escó que li correspon a Formentera al Senat espanyol.

La diputada Díaz va impulsar una Declaració Institucional al respecte que requeria la unanimitat de la Cambra. Tots els grups han estat d’acord en signar-la, excepte Vox. Així, el que havia de ser una Declaració Institucional quedarà només en un manifest, el qual es llegirà al Parlament aquest dimarts, 28 de març, per part de representants de tots els grups signants de la Cambra.

La Constitució espanyola al seu article 69.3 diu: «A les províncies insulars, cada illa amb cabildo o consell constituirà una circumscripció a efectes d’elecció de senadors, corresponent tres a cadascuna de les Illes majors -Gran Canaria, Tenerife i Mallorca- i un a cadascuna de les següents Illes: Eivissa-Formentera, Menorca, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro, Lanzarote i La Palma».

El 2007 Formentera es va constituir com a Consell Insular, independent orgànicament del d’Eivissa, però continua sense tenir un escó al Senat, contradient la redacció de l’esmentat article 69.3 de la Constitució espanyola.

Aquesta anomalia constitucional que suposa una circumscripció amb dues illes és única a tot l’Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per antifa, fa dervers d'un any
@Vilalta, asco, mallorquín, Emigrante, el robanicks i tots els fatxums d'aquest i tots els altres feixistes. QUÈ, COM SE US HA QUEDAT EL COS QUAN HEU SABUT QUE LA CLARA HA ARRIBAT I HA TORNAT A MARXAR de Enye. Se us ha perforat l'estòmac O heu sofert una peritonitis aguda ? NO US HEM SENTIT RIURE !!!!!!!!!!! Plora Llarenaa i tots els fatxes nyordus !!!!!!!!!!!
INDEPENDÈNCIA I LLIBERTAT !!!!!!!
Valoració:3menosmas
Per sisi, fa dervers d'un any
Mes es extrema esquerra
Valoració:-4menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any
Si vox està en contra de l'estat d'autonomies i en contra dels consells insulars, cabildos insulars i diputacionsi voldria que tot quedàs centralitzat a l'administració de l'Estat, perque aaixí perdéssim drets i protagonisme, demostren que se presenten per ocupar càrrecs a les nostres institucions, només per xuclar doblers a base d'uns sous que no se guanyen ni se mereixen. I el que encara és pitjor:Rl seu objectiu és desestabilitzar totes institucions i també la democràcia.
I ells que tot lo dia exigeixen que s'il.legalitzin els partits nacionalistes, regionalistes, sobiranistes, independentistes i Podemos, Esquerra Unida i altres, demostren que ells i només ells son els que fan nosa. Perque fins i tot els que se volen independitzar d'Espanya perque estan enfadats i decebuts, no posen en dubte la organització de l'Estat ni li volen pegar cap cop per desmontanr- lo.
Així que si se és just i coherent, seveu que ténen molts de números de la il.legalització que se rifa i que a ells els agrada tant pels altres.
Valoració:4menosmas
Per asco, fa dervers d'un any
Solo sacamos a pasear a la CONSTITUCION de España, cuando nos conviene. De asco.
Valoració:-5menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Hay que leer TODO el precepto, no hasta la mitad. Eso es tener capacidad lectora. Hay que ser.....
Valoració:-17menosmas
Per Carlos no sap llegir, fa dervers d'un any
Com diu la notícia, Formentera és Consell Insular des del 2007 i la Constitució espanyola diu que cada Consell tendrà un senador. Carlos Vilalta, apren a llegir tu
Valoració:17menosmas
Per cosas veredes, fa dervers d'un any
Que se nos digan los motivos por los cuales el o la representante de VOX ha votado en contra y sabremos si es verdad lo que larga el "Baleares".
Por cierto, la extrema izquierda, catalanista, radical y supremacista, o sea el dicho digital, refiriéndose a la Constitución española. La nación a la que hay que cuartear.
¡Qué cosas!
Valoració:-21menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Madre mía, el/la articulista no sabe ni leer: un senador por Ibiza-Formentera, o sea, uno, no dos.
Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente