cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Creus que MÉS per Mallorca hauria de confluir amb el projecte polític de Yolanda Díaz de cara a les eleccions estatals?

Yolanda Díaz, vicepresidenta i ministra espanyola, continua aquestes setmanes amb el seu «procés d'escolta» a través de la plataforma política Sumar.

El pròxim 2 d'abril serà el final d'aquest recorregut, que també arribà a les Balears, i Díaz anunciarà a Madrid si finalment es postula com a candidata per a liderar un projecte d'esquerres.

Sumar cerca la confluència de totes les forces progressistes dels diferents territoris de l'Estat espanyol. Més enllà de la seva pugna amb Podemos, partits com els Comuns o Compromís han anunciat la seva voluntat de confluir en el projecte.

I això ens duu a l'escenari de les Balears. Segons han apuntat diversos mitjans locals, Sumar manté des de fa temps un canal de comunicació amb MÉS per Mallorca de cara a una possible confluència d'ambdues formacions.

La plataforma de Díaz s'hauria mostrat oberta al fet que el partit ecosobiranista s'integrés amb el seu projecte de cara a les eleccions estatals i així aconseguir més representativitat en un escenari d'una política de blocs i polarització.

Amb tot, el partit liderat per Lluís Apesteguia es mostraria més reticent a aglutinar-se en aquesta formació, defensant un prisma de lleialtat a la gent de les Illes i no a una formació d'obediència als dictats de Madrid. Amb tot, sembla que les vies de comunicació continuarien obertes.

Així, a l'enquesta d'aquesta setmana, dBalears demana als seus lectors si consideren que MÉS per Mallorca hauria de confluir amb el projecte de Yolanda Díaz de cara a les eleccions estatals. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, aconseguiria aglutinar el vot de totes les forces d'esquerres i ecologistes.

-No, el partit ecosobiranista quedaria sotmès als dictats d'una formació de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquín, fa dervers d'un any
Sí.

Es bueno que todos los malos, comunistas, socialistas, nacionalistas, filoetarras, etc, vayan unidos, para que nadie se lleve luego a engaño.
Valoració:-4menosmas
Per Sorpasso, fa dervers d'un any
Haurien de fer coalició Podem, Més i Sumar. Les diferències demogràfiques i d'interessos són massa semblants com per anar perdent vots.
Valoració:4menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any
Mes no seveix per res. Aquí millor psoe i a Madrid Sunar
Valoració:-3menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
"Sumar", ¿qué? ¿Más miseria, odio, demagogía, insurrección, muertos? Eso es a lo que nos quiere llevar el totalitarismo la izquierda autoritaria a la que representa esta "señora", militante de carnet del PCE, el partido más criminal de la historia de España. Yolanda, te lo pregunto a tí y a tu partido, ¿dónde están los restos de Andrés Nin ?
Valoració:-16menosmas
Per Solució, fa dervers d'un any
Cap problema. Si Més fa coalició amb Sumar, en Xurí que torni a organitzar la candidatura Sobiranistes per les Illes.
Valoració:8menosmas
Per Qué, fa dervers d'un any
¿Eso de sumar exactamente qué es?.
Para mi es como las llamadas criptomonedas de las que se habla y no he visto ni una jamás.
Sumar qué?
Valoració:-18menosmas
Per Tanmateix no basten els vots, fa dervers d'un any
Tanmateix, com que està més que vist que a la majoria dels balears els fa més il.lusió enviar ultres al parlament nacional, perque fulminin la cultura i la llengua del nostre poble, que no a gent seria i preparada que defensi els interesos de les nostres illes i tracti els nostres problemes. I que per aquest mateix motiu, cap partit nostro mai fa res, perque els que els votam som massa pocs i perque la massa de la població se tira de cap, a votar partits forasters, com aquell que aposta als cavalls guanyadors, de veu que aquesta fòrmula és una batalla perduda..
Per tant, si MÉS se fica a dins de la coalició SUMAR per anar a eleccions, tampoc no pot perdre res i en canvi podria guanyar molt, si negocia pels seus candidats un lloc a la llista a on pugui tenir un escó. I tsl vegada, di la gent se'n adona de wue treballen per s noltros, més endavant se puguin presentar tots dols i tenir èxit.
Almenys aquesta és la meva opinió,
Valoració:4menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any

MÉS per participar a les eleccions estatals i ha de cercar el màxim d'unitat o el màxim d'enteniment possible amb la resta de forces d'esquerres, sobiranistes, ecologistes i feministes de les Illes. Però amb les forces polítiques de fora de les Illes, no es gens convenient construir cap tipus d'unitat orgànica que resti sobirania política. Bones relacions i molta amistat si, però renegar se ser una força independent, no.
Valoració:2menosmas
Per És igual, fa dervers d'un any
El soberanisme de Més és aigualit. Ho és expressament. No diuen que són espanyolistes ni tampoc catalanistes. No fan una reivindicació política dels Països Catalans, tot just cultural i molt de tant en tant, quan els convé propagandísticament. Per als de Més la normalització lingüística de la llengua catalana ja no és cap prioritat, tal com s'ha demostrat aquestes dues darreres legislatures. Els seus dirigents han cercat un canvi del perfil dels militants i votants. No tenen cap projecte nacional més enllà de la reivindicació d'una millora de la condició autonòmica. Igual que el PSOE. S'han imposat les idees del sector d'Iniciativa Verds i els antics comunistes ho han sabut fer molt bé. La realitat és la que és, tant si ens agrada com si no. Lo demés no és més que una mica de propaganda per mirar de no perdre cap vot, ni que sigui el vot dels catalanistes.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente