muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

La moció de censura al Govern espanyol arriba al Parlament, amb retrets recíprocs de PP i PSIB

El debat sobre el rerefons i les conseqüències de la moció de censura al govern espanyol, promoguda per Vox al Congrés espanyol, ha arribat també al Parlament. Aquest dimecres, en roda de premsa després de la Junta de Portaveus, els representants dels diferents grups parlamentaris s'hi han pronunciat.

El portaveu del PP en el Parlament, Antoni Costa, ha acusat Vox de «sortir en defensa de Pedro Sánchez» amb una moció de censura «absolutament inútil» que li ha permès «desplegar cortines de fum davant els incendis que té oberts». «Li ha regalat un míting i ha permès a Yolanda Díaz presentar el seu nou partit polític», ha conclòs.

La portaveu socialista, Sílvia Cano, ha criticat la «vergonyosa abstenció» del PP, allunyada del 'no' de l'anterior moció de censura, debatuda i votada en 2020, per a convertir-se «en la crossa de l'extrema dreta». Ha argumentat que la moció només ha servit per a confrontar el model del «Govern de progrés» enfront de la dreta i l'extrema dreta, «que s'assemblen com dues gotes d'aigua i que coincideixen en la seva voluntat d'afeblir l'estat del benestar».

Per part seva, el portaveu del PI en el Parlament, Josep Melià, ha qualificat la moció de censura com un «xou mediàtic» i ha criticat l'absència en el debat dels problemes de Balears. El regionalista ha criticat l'«exercici poc edificant i la irresponsabilitat de Vox» per a proposar un debat del qual, al seu judici, Pedro Sánchez ha sortit reforçat «amb més minuts i més impacte».

Similarment s'hi ha pronunciat el senador autonòmic de MÉS, Vicenç Vidal, que no ha presenciat in situ la moció de censura. Ha titllat «el xou de Tamames i Vox a Madrid» com un «clar exponent de política inútil per a la ciutadania de Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tots, fa dervers d'un any
Contra todos. Desde la cabeza al rabo, todo es toro.
Valoració:1menosmas
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@Claro que si guapi, vaja doiot ha dit, vegem il.ustre Jurista i Politòleg, al dir que la moció no es fa contra el govern sinó contra el President i ningú mes. Lo seu es ignorància pura i dura. En poques paraules el vellet ex comunista reciclat a titella de la Tribu Unga Unga Unga Voxquimans, encapçala la mocio, i si la guanya resulta que tots els altres membres de Govern no es veuen gens afectats tots segueixen ja ja ja ja ja. Es veu que la Tribu seva no li ha explicat com funciona això, i no serà perquè no se'n hagin presentat bastantes i just s'ha guanyat una, i fa res, també ha perdut la memòria de que va passar inmediatament després? Millor s'ho faci mirar
Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Una moción de censura se hace contra el presidente, no contra el gobierno.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente