algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El Parlament debatrà aquesta setmana una llei per a protegir la diàspora illenca

El Parlament debatrà aquest dimarts la Llei de comunitats balears o illenques fora del territori es debatrà dimarts que ve. El projecte de llei va ser aprovat a Consell de Govern el passat dia 9 de gener amb l’objectiu de donar resposta a qüestions que la normativa vigent no preveu.

En particular, la probable futura llei té per objecte precisar el concepte i la definició de població illenca fora del territori balear i perfilar els requisits per a gaudir de la condició de comunitat illenca fora del territori. A més, es delimiten els requisits que han de complir les persones que resideixen fora del territori perquè, sense tenir la condició política de ciutadans de Balears, puguin ser membres de ple dret de les comunitats illenques fora del territori a causa de la seva vinculació afectiva, emocional, o de qualsevol altra naturalesa, amb les Illes Balears.

El nou projecte de llei planteja també la creació del Dia Internacional de les Comunitats Balears en l'Exterior, el 15 de juliol, en commemoració de la data de promulgació de la primera llei reguladora de les comunitats illenques fora del territori balear. Pel que respecta a la representació institucional, la futura llei proposa la creació de dues comissions específiques, una comissió dels grups parlamentaris que formen part del Parlament, com a símbol de la pluralitat que ha de presidir les relacions polítiques amb la diàspora balear, i una segona comissió d'entitats locals de Balears amb les comunitats illenques fora del territori balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Diaspora joiosa, fa dervers d'un any
Conec una bona partida de gent jove ben satisfeta d'haver fet les maletes. No pensen tornar, per poc que puguin. Tal vegada de vacances i no sempre. Mallorca, les Illes, han perdut atractiu. Hem de fer autocrítica.
Valoració:7menosmas
Per pancuit, fa dervers d'un any
Quina capdefavada. No cuiden els de casa, cuidaran els de fora. Eleccions a la vista
Valoració:6menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Hi ha una diàspora més moderna, que no ha fet que començar i és aquella forçada pes preus de s'habitatge, que afecta així mateix es illencs de soca-rel. És en teoria incruenta però no per això no deixa de ser dolorosa i s'ha de combatre decididament
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente