cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

MÉS per Mallorca insisteix a suprimir la promoció turística de les Balears

El coordinador general i candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha recomanat aquest dimarts al Govern, amb motiu de la primera jornada de la fira turística ITB de Berlín, que apliqui de cara a la pròxima temporada un augment significatiu de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS). A més, el líder econacionalista ha anunciat que la formació inclourà en el programa electoral que l'ITS deixi de ser cobrat als establiments turístics i passi a fer-se a ports i aeroports.

En aquest sentit, Apesteguia ha apuntat que «el darrer estiu de massificació turística que hem viscut fa imprescindible avançar ja en les propostes orientades en el decreixement, a més de fer una forta inversió pública en benefici dels altres sectors econòmics del país». El coordinador de la formació ha assegurat que «des de MÉS per Mallorca apostam per augmentar significativament l'Impost de Turisme Sostenible de cara al pròxim estiu i destinar aquesta recaptació a impulsar aquests altres sectors econòmics».

Apesteguia ha insistit també en el fet que s'implementi ja la proposta de MÉS per Mallorca de suprimir la promoció turística per part de l'executiu autonòmic, especialment a les grans fires com la que ha arrancat a Berlín. En aquest sentit, el candidat a president del Govern ha reclamat a la Conselleria de Turisme que centri la seva activitat en la gestió turística sostenible.

Així, ha recordat que les previsions d'Aena i del Ministeri de Foment són les d'augmentar un 55% el nombre de passatgers anual de l'aeroport de Palma entre 2022 i 2026. Apesteguia ha apuntat que «les previsions per a les pròximes temporades anunciades per Aena i per part del Ministeri de Foment fan imprescindible actuar ja i apostar valentament per polítiques de decreixement».

En referència al Consell de Mallorca, des de MÉS per Mallorca aposten perquè la institució insular reorienti la seva activitat per a la sostenibilitat del sector amb dos grans objectius: «decreixement i diversificació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Es turisme, entès com a base de s'economia d'un lloc, suposa sa prostitutció d'aquest lloc i des qui hi viuen. Sa promoció a ses fires turístiques o en es mitjans de masses vendria a ser s'equivalent de s'exposició de sa prostituta en es seu cantó de carrer
Valoració:3menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
El turisme, la gallineta del ous d'or per Balears, necessita descansar dos...tres anys, per recuperar el nostre estimat sol, cales verges, aigua... hi ha hagut MASSA saturació. Deixau descansar ses illes.
Valoració:5menosmas
Per Fan el ridícul, fa dervers d'un any
És mal de creure que no es cansin de fer el ridicul, aquests de Més. Fa vuit anys que el Govern, el Consell i tot quisqui, promocionen el turisme i ara vénen amb la comèdia de dir que insisteixen a suprimir la promoció turística.
Valoració:-2menosmas
Per Jo crec que sí!, fa dervers d'un any
És que la propaganda menteix.
On són les cales verges? Que no hi ha cues per accedir-hi? Que no s´ha de reservar si es vol assegurar
tenir una taula al restaurant?
No està prohibida la publicitat enganyosa?
Aviat els turistes s´adonaran que poden denunciar, aquesta vegada sí, perquè són estafats.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente