muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Armengol apel·la el PSOE a una «reflexió interna» quant a la postura vers el Sàhara

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha considerat «important» que «es faci una reflexió dins del partit» respecte a la postura del partit sobre el Sàhara. La presidenta del Govern s'ha pronunciat així aquest divendres davant les preguntes dels mitjans de comunicació sobre el manifest d'un grup de militants del PSOE contra del gir de Pedro Sánchez en la política exterior vers el Sàhara.

La socialista, que afirma tenir constància del moviment dins la formació que ha plantejat un manifest i un grup de suport al Sàhara, ha defensat que «el PSOE és un partit amb una actitud de debat interna important». «La meva posició és bastanta coneguda per tothom», ha subratllat la presidenta, referint les constants mostres de defensa i suport als drets del poble sahrauí.

Les qüestions es deriven del fet que l'exdiputat del PSOE Odón Elorza, juntament amb un grup de devers 80 militants i simpatitzants socialistes, hagin signat un manifest en suport del Sàhara Occidental i contra el gir del govern espanyol respecte l'excolònia. Els signants reivindiquen la posició adoptada pel PSOE en el seu programa electoral i en les resolucions del 40è Congrés, celebrat a l'octubre del 2021, en què el partit s'emparava «la Carta de les Nacions Unides i del dret inalienable del poble sahrauí a la lliure determinació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Passa a jeure!, fa dervers d'un any
Molt bona, aquesta!
Quant a la postura ves Catalunya, no cal!
De portes cap a fora, que no costa res!
Valoració:3menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Odón Elorza, un diputat amb la ètica per davant, que va preferir deixar l'escó de diputat a Madrid que trair la seva consciència. Farien be d'escoltar-lo un poc més a dins el PSOE.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente