cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°
10°

[VÍDEO] Apesteguia: «El pròxim Govern estarà liderat per MÉS i per polítiques de decreixement turístic, d'accés a l'habitatge i de defensa del català»

El candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha assegurat aquest divendres, quan falten 100 dies per a les eleccions autonòmiques i municipals del pròximes mes de maig, que els eixos que marcaran les polítiques a les principals institucions de les Illes Balears seran: el decreixement turístic, la universalització de l’accés a l’habitatge, i la defensa de la llengua catalana i la seva normalització en tots els àmbits.

En aquest sentit, Apesteguia ha apuntat que el pròxim Govern «estarà liderat per MÉS per Mallorca i per les polítiques de decreixement turístic, d’accés a l’habitatge i de defensa del català, i tot sense deixar de protegir el nostre medi ambient i el territori». El líder ecosobiranista ha manifestat també que el model turístic i la falta d’autogovern de les institucions pròpies «han provocat que no puguem esperar més i haguem d’afrontar urgentment aquests reptes que tenim com a país».

Per la seva part, el secretari general ecosobiranista i candidat al Consell, Jaume Alzamora, ha assegurat que «no podem deixar que pensin Mallorca des de fora de l’illa». En aquest sentit, ha dit que «els interessos que té Espanya amb Mallorca i les Balears estan pensats des de Madrid, i els d’exprimir-mos al màxim a nivell turístic i econòmic». Alzamora ha finalitzat reclamant un nou marc de relacions amb l’Estat basat en la bilateralitat i la sobirania fiscal «que ens permeti, entre d’altres, la gestió pública i pròpia dels nostres ports i aeroports per poder limitar els vols i poder cobrar l’Impost Turístic a la porta d’entrada».

La candidata a la batlia de Palma, Neus Truyol, ha assegurat que «hem de posar la vida al centre i fer de Palma una ciutat de proximitat on els seus residents siguin el centre i els protagonistes de les polítiques que s’hi duen a terme». Truyol ha destacat que Palma «té tots els ingredients i elements necessaris per ser la ciutat dels 15 minuts. La ciutat on els seus habitants tenguin tots els serveis i les necessitats bàsiques al costat de casa seva». La candidata a Cort ha finalitzat assegurant que «volem fer de Palma un referent a través d’iniciatives innovadores per facilitar la vida de les persones residents».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Siurell, fa dervers d'un any
@Ah, ah, ah: jo crec que he parlat clar, amb noms i sigles. Si tu ets incapaç de fer el mateix és millor que ho deixis anar. Almanco no faràs perdre el temps a ningú. Salutacions.
Valoració:-1menosmas
Per Ha, ha, ha, fa dervers d'un any
Sembla que a Cort hi haurà una alternativa, una alternativa que els comentaristes de Més es dediquen a criticar manifestant que "només servirà per dividir el vot". Ara, que no hi hagi més alternatives no vol dir que l'electorat s'hagi de conformar votant allò que pel que es veu és "minimament eficaç".
Valoració:-1menosmas
Per Siurell, fa dervers d'un any
@Ah, ah ,ah: he dit "si algú en té alguna de millor, que ho digui obertament i no embulli la troca". I veig que tu també n'ets incapaç. Salutacions.
Valoració:2menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any
Estic cansaat de promesses que no es realitzen en tenir cul a cadira!
Valoració:2menosmas
Per Ah, ah, ah, fa dervers d'un any
@Siurell, ja ho pots dir que Més és minimament eficaç. El teu comentari no és més que la demostració de la resignació a la derrota.
Valoració:2menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Claro que sí, guapi 😁
Valoració:-2menosmas
Per Siurell, fa dervers d'un any
Pot agradar-nos més o pot agradar-nos manco, fins i tot gens, però aquells que creiem que s'ha d'insistir en la reivindicació de més autogovern (fins arribar a la plena sobirania, en cas que aquesta arribi a tenir prou suport social) no tenim més opció que MÉS. Malgrat totes les dificultats, aquesta és la única eina política mínimament eficaç de què disposam. Si algú en té alguna de millor, que ho digui obertament i no embulli la troca. I si no, això és el que hi ha. Salutacions.
Valoració:0menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
Al.leluia!
El pròxim Govern estarà liderat per MÉS i serà de Guinea Equatorial!
Podeu demanar en Balboa que us faci de guia?
Mai més!
Valoració:0menosmas
Per Ah, ah, ah, fa dervers d'un any
@Guillem,tu mateix ho reconeixes, Més ja no és cap alternativa, per això molta de gent fa vot útil al PSOE. A Catalunya, en canvi, com que no s'han resignat a l'autonomisme espanyol, per això l'lindependentisme puja de vot.
Valoració:-2menosmas
Per bossot, fa dervers d'un any
Este tal Guillem es un fanático adoctrinado, presuntamente comunista pata negra, que debe tener un buen piso y una buena nómina.
Otros no tenemos ni trabajo ni nada de nada. Pero no confiamos con el Apestaguia ni con nadie.
Seguro
¡Que te vote Txapote!
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente