algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 12.04°
12°

Armengol reconeix que els drets lingüístics «també són importants» però que la salut va «primer de tot»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, en resposta a les preguntes dels periodistes aquest dilluns a Formentera, ha reiterat que «des del Govern s'ha mantengut el compliment de la llei» sobre l'exempció de català a la Sanitat en la convocatòria d'estabilització del personal de l'IB-Salut. A més, ha reiterat que la norma estableix excepcions del requisit del català quan hi ha «dèficit de personal».

Sobre la falta de professionals, la dirigent ha afirmat que és una cosa que passa a tot l'Estat: «És absolutament necessari estabilitzar places dins la Sanitat i continuarem treballant garantint el personal sanitari». A més, ha sentenciat: «La salut, primer de tot». «Els drets lingüístics també són importants i també els continuarem garantint», ha conclòs.

Armengol ha negat «qualsevol crisi» amb MÉS per Mallorca, soci del Govern. De fet, ha asseverat que són un Govern «que funciona i estable».

Cal recordar que la presidenta del Govern ha convocat per a dimecres el Consell Social de la Llengua Catalana després de les peticions per a tractar l'exempció del català en el procés d'estabilització del personal del Servei de Salut de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per S'ha de canviar la llei, fa dervers d'un any
Molt poca gent en parla; però crec que vàrem badar, gairebé tots, quan es preparava i es va aprovar la llei que permet les exempcions i no vàrem fer la pressió adequada que, òbviament, no hauria d'haver estat com la que s'ha fet ara corrents i a mitges; o sigui, malament, ja que encara n'hi haurà, d'exempcions mal aplicades.
Valoració:0menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
A algunos les escuece el sentido comun....
Valoració:-4menosmas
Per Idò, fa dervers d'un any
Això és el que diu el PP. És per aquest motiu que el PP no acaba de medrar, perquè aquests que diuen que són progressistes i ens han venut, als del PP els han pispat el programa. I no només el programa lingüístic.
Valoració:3menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Y por este tipo de cosas, los ultranacionalista sois una minoría completamente residual en Baleares…
Valoració:-3menosmas
Per Per segons qui, només, fa dervers d'un any
La salut de qui, és primer? Perque ben segur que no és la dels mallorquins, ni dels menorquins, ni dels eivissencs
ni dels formenterers, als que ens neguen l'atenció en la nostra llengua i que no ténen pietat ni frls nostros ancians. .
Tot és al servei del forasterum que no se vol adaptar a la llengua i costums d'aquí. I noltros només tenim dret a pagar- los els seus capritxos de colonitzadors i invasors, que ara també comencen a anar d'aris ibèrics per encara donar més malestar.
Valoració:8menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Las sabias palabras de la Sra. Armengol me hacen concebir esperanzas en el ser humano.
Valoració:-7menosmas
Per VERGONYA!, fa dervers d'un any
Ja podem cantar victòria!
Si no ens entenen, una atenció que ens assegura la salut...
Valoració:3menosmas
Per jbm, fa dervers d'un any
Arreu de l'estat manquen metges perque a Europa i als USA hi tenen més bones condicions de feina i/o hi estan més ben pagats. Però si es des govern fessin habitatges de lloguer social, en lloc de donar ajudes a la compra i al lloguer que lo únic que aconsegueixen és fer pujar es preus de compra i de lloguer, trobarien un munt de metges i enfermeres que sí que voldrien venir i disposats a aprendre la llengua si és que encara no la sabien ... el motiu principal de no voler venir a les illes Balears és perque el preu de l'habitatge es menja una part massa grossa del sou que cobrarien.
Valoració:11menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
I vos convé, Francina, fer creure a la gent que és per aquesta qüestió lingüística, i no per les condicions laborals i econòmiques que les oferiu. Doncs no senyora. Els sanitaris estan molt mal pagats, i tenen uns horaris que fan feredat. El problema de la llengua, és una necessitat que tenim nosaltres. El que se suposa és el poble al qual dieu que voleu servir.... i responeu fent befa de nosaltres. NECESSITAM SANITARIS BEN PAGATS I HORARIS SALUDABLES TAMBÉ per a ells.
Valoració:12menosmas
Per joan guasp, fa dervers d'un any
Sense llengua no hi ha salut.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente