cielo claro
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 13.55°
14°

Armengol (2017): «El català a IB Salut serà un requisit. Garantirem el dret lingüístic dels usuaris i l'excel·lència del sistema sanitari de Balears»

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, intervingué al Parlament dia 12 de setembre del 2017 per defensar, entre altres coses, el requisit d'acreditar coneixements de llengua catalana per part dels professionals sanitaris. Posteriorment, compartí a Twitter un fragment de la intervenció amb la cita afirmant que garantiria «el dret lingüístic dels usuaris i l'excel·lència del sistema sanitari de Balears».

Ja llavors feu referència a la necessitat d'incloure una possible exempció a aquest requisit per a garantir el correcte funcionament del sistema sanitari i l'estabilitat dels professionals. Tot fent referència al mandat de la llei de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública, llavors recentment aprovada, anunciava l'aprovació del decret sobre aquest afer. El contingut del decret seria una regulació tant el requisit d'acreditar competència lingüística com els supòsits en què es podia exemptar, disposicions que ara està incomplint flagrantment.

Durant la intervenció, la presidenta afirmà en seu parlamentària que «és important garantir que els pacients puguin ser atesos en qualsevol de les dues llengües oficials». Tot i que no hi feu explícita referència, la decisió del govern fou permetre una exempció del requisit en cas de dèficit de professionals amb un període de dos anys per a acreditar el coneixement de català requerit, un termini que ara no consta a la nova convocatòria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A porgar fum!, fa dervers d'un any
Que te creus que te crec?
Valoració:2menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa dervers d'un any
Com diuen en castella" Obras son amores i no buenas razones" idò això.
Valoració:2menosmas
Per Comediants, fa dervers d'un any
Tots aquests que volen fer creure que la culpa d'haver deixar anar la política lingüística, que va més enllà de la moratòria del requisit de català, és només del PSOE, són uns comediants. La culpa és compartida, de tots els partits que durant aquests vuit darrers anys han format el govern d'Armengol. No ens prengueu per beneits perquè no ho consentirem.
Valoració:5menosmas
Per Toni F, fa dervers d'un any
"De lo que som inimics amb tot lo nostro cor, amb tota la nostra ànima, és de que es desprecii, de que es desjecti, de que s'abandon la nostra llengua pròpia, i de que, negant-li tots els seus drets, totes les seves prerrogatives de llengua pròpia, les concedesquen a una llengua estranya"
Si n'Alcover aixequés el cap i ves com ara es menysprea la nostra llengua per aquests arribistes renegats que ens governen...
Valoració:5menosmas
Per No voteu al PSOE, fa dervers d'un any
La solució passa per donar els vots que els defensors del Català donaven al PSOE, a un altre partit que defensi la nostra llengua i així s'hauràn acabat les injustícies, el tracte de favor als que no don d'aquí però que volen imposar lo seu i esborrar la nostro. I així, totes aquestes dolenties i incoherències que fan tan de mal i dónen tan de patiment al nostre poble, s'acabarien d'una vegada.
Valoració:7menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
De sabios es rectificar.
Valoració:-4menosmas
Per P, fa dervers d'un any
Potser té amnèsia. Ho haurà d'explicar en castellà al seu metge?
Valoració:9menosmas
Per Al PSOE passa qualque cosa, fa dervers d'un any
Armengol era, no sé si encara ho és, sòcia de la OCB. Estic per pensar que ha rebut ordres de Pedro Sánchez, de que vagi arraconant el Català, si no vol perdre el lideratge del partir a la nostra comunitat, o qualque altra toc semblant.
I és que al PSOE hi ha molta gent nostrada, però també en hi ha molta de forastera pancastellanista, d'aquesta que utilitza la figura d'Espanya, per fer-nos no ningú als mallorquins i als balears, als que la nostra llengua i la nostra "volks" els molesten i els posen de mal humor.
Basta recordar, que quan l'ajuntament de Palma va canviar el cordó de les medalles dels regidors, en hi va haver uns quants del PSOE que no el volgueren canviar, que continuaren i si estan en actiu encara continuen, usant la cinta amb la bandera espanyola. I amb aquest gest, mostren el seu menyspreu cap a la Senyera, al nostre patrimoni cultural i a la nostra comunitat. I si no se sap que fan per aquí si no els agradam, encara se comprèn menys que vulguin participar de les nostres institucions i representar- nos. Se sospita perque, però a mi me fa fins i tot vergonya dir- ho, malgrat a ells no els en faci gens fer- ho.
Valoració:12menosmas
Per Són dolents, fa dervers d'un any
El mal que han fet al català aquestes dues legislatives no el rescabalaran ni si dimecres la presidenta a la reunió del CSDL, anunciàs que tornen posar la moratòria de dos anys. La imposició de la moratòria ja va ser denigrant i el fet que a tres mesos de les eleccions exposin tots aquests dubtes i totes aquestes bregues, bono, no té nom. El perjudici per a la nostra llengua és molt gros. I si hi afegim que no hi ha cap projecte de recuperació perquè no hi ha hagut cap política lingüística digna d'aquest nom, ara amb tota aquesta comèdia final, hi han afegit al banyat. Un desastre.
Valoració:12menosmas
Per Doncs ja ho veieu, fa dervers d'un any
Ep, gent de paraula els socialistes!
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente