cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

EUIB alerta del perill de fer una excepció amb el català a la Sanitat: «Seria un exemple de camí a seguir per a aquells que volen arraconar la llengua pròpia»

209231

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha volgut mostrar la seva preocupació per la continuïtat que diversos conflictes polítics tenen en el temps, com ara la qüestió lingüística, «dins un pacte progressista que no hauria ni d’entrar a discutir temes tancats fa dècades».

EUIB repeteix, una vegada més, que cal tornar a recuperar el consens lingüístic assolit amb l’Estatut d’Autonomia i «prendre les mesures que calguin perquè els ciutadans de les Balears puguin expressar-se lliurement, i en tots els àmbits, en la llengua oficial que prefereixin». «Tal com ja han expressat públicament les entitats referents a les Balears en qüestions culturals, els drets dels catalanoparlants no diferencien entre uns contextos i uns altres, ni canvien en funció de l’administració pública que els està atenent», han remarcat.

Per a Esquerra Unida, «fer una excepció amb la Sanitat seria discriminar-la, i tractar aquesta rama de l’administració pública amb uns paràmetres diferents als de tota la resta. A banda, seria un exemple de camí a seguir per a aquells partits i entitats que proposen arraconar la llengua pròpia de les Balears sense complexos».

«Cal, per tant, fer un pensament, novament, i recuperar el consens lingüístic del 86, aconseguit amb la Llei de Normalització Lingüística. Aquesta és una mínima que hauria de ser el denominador comú de tots els partits de progrés, fet que no qüestionam, però que ens preocupa de sobremanera, i més havent passat una pandèmia, la qual ha accelerat i intensificat aquest debat. Repetim, un debat que no hauria ni d’existir, ja que les solucions per als problemes de drets només passen per dedicar-hi recursos i inversió, i mai per retallar-los o fer-hi excepcions a mida», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@xisco, he de reconèixer que te una cosa realment, no ja notable sinó extraordinària. La seva curtor, torni urgentment a l'escola i de pas a un professional sanitari perquè li revisi la pobre neurona que te que està ben fotuda, pot triar inclòs un que just parli castellà, que segur que es el únic que el pot no ja curar, que es missió impossible, però al manco procurar que no faci el ridícul. No va de contractar gent tal pareix que ni llegir sap, va de que han d'estabilitzar interins, no dur mes gent, i no tenen els sants dellonsis de dir-lis que tenen dos anys per aprendre la nostra llengua a mes a un nivell realment que saben els nens que acaben primaria. A mes si no es feliç aquí que putes hi fa? En que el problema tambè en part es nostre, que putes fan els que defensam la nostra llengua materna votant a partits que reben ordres de Madrid, enlloc del de la nostra terra?
Valoració:2menosmas
Per Miquel, fa dervers d'un any
Faig una crida a tots aquells partits que defensin la nostra llengua a unir-se a les properes eleccions en una candidatura electoral. Tan difícil és posar-se d'acord?. No n'hi ha d'altre.
Valoració:7menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Sanitat. Justícia. Policies. Militars. Funcionaris....
Valoració:5menosmas
Per 12345678910, fa dervers d'un any
Si falten tants de metges, que hem de dur per aqui a forasters que odien la nostra llengua i els hem de consentir qualsevol cosa, com així protestàveu quan se va obrir la facultat de Medicina a la UIB, que com excusa perque la tancàssin, dèieu que hi hauria una sobre-saturació de metges i que no hi hauria feina pera tothom, si se podia estudiar aquí la carrera?
Com quedam?Falten metges o en sobren?
Valoració:8menosmas
Per xisco, fa dervers d'un any
Mas que paremos a la derecha, dicen "paremos la llegada de medicos a Baleares". que se fastidien los ciudadanos
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente