cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Es reedita la publicació Viure a les Illes Balears, un vocabulari bàsic de català en imatges per a persones nouvingudes

209189

La Direcció General de Política Lingüística i l'Institut d'Estudis Baleàrics han anunciat aquest dilluns la reedició de la publicació Viure a les Illes Balears. Es tracta d'un recurs de vocabulari en imatges que escenifica situacions comunicatives habituals de la vida quotidiana, i va adreçat especialment a persones nouvingudes a les Illes Balears i que encara no saben parlar català.

El vocabulari es presenta classificat per àrees temàtiques generals i habituals del dia a dia de les persones, amb l'objectiu de donar a conèixer la realitat social, cultural i lingüística de les Illes Balears als nous residents.

La publicació es va crear originalment l'any 2001 de la mà del COFUC (el Consorci per al Foment de la Llengua Catalana, que actualment és l'IEB). Aquesta nova versió presenta diverses actualitzacions de contingut i s'ha traduït a diverses llengües, com l'alemany, l'anglès, l'àrab, el castellà, el francès, l'italià, el portuguès i el romanès.

Els 15.000 exemplars que s'han produït es distribuiran per centres educatius, ajuntaments, consells insulars, entitats socials i organismes que fan acollida lingüística. També es pot sol·licitar aquest material enviant un missatge a l'adreça electrònica foment@dgpoling.caib.es.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ramon Visa, fa dervers d'un any
Però us penseu que la "Oficina del español" de l'Ayuso la paga ella de la seva butxaca?. Sols teniu ulls per el que us interessa, Respectar el lloc on viviu és una norma fonamental de convivència i no em digueu que "esto es España". Abans que això, residiu a casa vostra amb les vostres normes, al vostre municipi per on passegeu el ca i recolliu els escrements, a la comunitat de Balears on es té com a propi un idioma diferent del castellà. Si no esteu conformes, podrieu triar Salamanca per viure i quedarieu molt satisfets o, millor encara, Suissa, on tenen molts idiomes i potser trobarieu un Cantó amb l'espanyol i aixi, de passada, quedarieu ben lluny
Valoració:1menosmas
Per antifa, fa dervers d'un any
Als fatxas de baix, nostàlgics del franquisme, anau a colonitzar els marroquins i us faran un monument en el paseo de la castellana! Arruix!
Valoració:0menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Más despilfarro de dinero público proveniente de nuestros impuestos.
Valoració:-6menosmas
Per ergo, fa dervers d'un any
Mens catalá i mens nouvenguts.
Valoració:-4menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
Mas euros públicos para el catalán.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente