algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.28°
11°

Quina creus que serà la suma electoral que permeti governar les Balears després de les eleccions de maig?

Les eleccions ja s'acosten i els partits polítics ja han entrat en precampanya. Les diferents forces cerquen mobilitzar el seu electorat de cara a uns comicis que seran decisius per al futur de les Balears durant els pròxims quatre anys.

Sembla evident, per ara, que la clau de la governabilitat passarà o bé pel PP o bé pel PSIB-PSOE. Amb tot, sembla que aquestes forces no podran assolir una majoria absoluta que els permeti governar en solitari. I aquí entren en joc els possibles pactes de govern.

Per part de la dreta, el PP pot tenir l'opció de pactar amb l'extrema dreta més ultra de Vox o bé mirar al centre polític que representa El Pi. La primera opció abocaria les Balears a un escenari regressiu en matèria social, mentre que un govern amb El Pi podria mantenir una línia moderada, tot i ser conservador.

Per part de l'esquerra, el PSIB-PSOE, depenent dels resultats aconseguits, podria pactar amb El Pi i inaugurar una legislatura amb un govern de centre, o bé podria repetir un tercer pacte d'esquerres amb MÉS per Mallorca i Unidas Podemos. Aquesta darrera opció consolidaria les polítiques progressistes desenvolupades fins ara.

Sigui com vulgui, els escenaris polítics continuen oberts. És per això que dBalears demana als seus lectors quina creuen que serà la suma electoral que permeti governar l'arxipèlag durant els quatre anys vinents. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-PP+Vox

-PP+El Pi

-PSOE+El Pi

-PSOE+MÉS per Mallorca+Unidas Podemos

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa dervers d'un any
Ningu ha contemplat un pacte entre PSIB, Mes i el PI dexant de costat a Podemos, PP i els ultres de VOX
Valoració:1menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
2+2=5.
Valoració:-2menosmas
Per Egos, fa dervers d'un any
Aquí és parla d'egos. I tothom sap que l’ego de Sara Barceló i de Jero Bonnín donaran la batlia a VOX. Ja que el PP donarà Palma a nen Fulgencio a canvi del Govern.
Gràcies Sara i Jero.
Valoració:-3menosmas
Per Acords, acords i més acords., fa dervers d'un any
El que haurien de fer els partits més a l'esquerra del PSOE, és juntar-se tots i fer una coalició. O bé repartir-se en dos grans grups: Un format per tots els partits nacionalistes nostros com son MÉS, ER, CUP i tots els d'aquesta ideologia, i un altre amb EU, Podem, etc. per juntar forces i no deixar que la incultura, la irresponsabilitat i tal vegada l'enveja i la rancúnia del populatxo facin possible que els que ni tan sols haurien de ser legals, se converteixin en els amos de les nostres institucions i que en consequència, ho destrossin tot, fins i tot les vides de les persones que no els agraden, com ja ho han fet a algunes ciutadans, sense que encara tinguessin cap poder, donant la volta al que feien o deien, per donar- li un matís delictiu.
Si els partits petits d' esquerres i nacionalistes posen per davant els seus egos i les seves diferències, i amb aquesta actitut provoquen el caos i la destrucció del nostre poble, no just se faran el hara-kiri polític, sinó que els ciutadans no els perdonarem mai.
Valoració:8menosmas
Per Fulgencio, fa dervers d'un any
Gràcies a la CUP-Crida VOX i PP governaran Palma.
Valoració:-3menosmas
Per Josep Miquel Prieto, fa dervers d'un any
PSOE - Pi. Es impossible. No sumen per governar. Igual que PP + Pi.
Basta mirar els resultats del PI les dues darreres legislatures.
Valoració:3menosmas
Per T., fa dervers d'un any
La Cup Palma hauria de començar a mobilitzar a la gent.
Valoració:-2menosmas
Per Només és una oopinio, fa dervers d'un any
Jo crec que se repetirà el Pacte, perque malgrat els seus defectes i errors, encara és millor i sobre tot, menys perjudicial i
perillós, que la dreta en general.
Però si guanyàssin les dretes, jo també penso que Ciudadanos desapareixeria de les institucions, però que el PP preferiria votar amb els ultres espanyolistes, pancastellanistes, catalanofòbics i balearfoòbics de VOX, que no amb els centralistes, regionalistes i defensors de la nostra llengua i de la nostra cultura de El Pi, i també crec que aquest darrer aniria millor amb els progressistes que no amb la extrema dreta, que ès en el que han evolucionat els populars.
Perque poc queda ja, d'aquell PP del començament de la restitució de la democràcia i de la nostra autonomia, ja que dissortadament, enlloc d' avançar i modernitzar-se, de cada cop s'en va més cap enrera al rebuf dels ultres.
Valoració:2menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
El més probable es que el PP absorbesqui els votants de CIUDADANOS i pacti amb el PI, al qual el deixaran presidir el Parlament Balear. Però si no arriben a la majoria, sempre podran comptar amb el suport extern i puntual de VOX, que per tal d'evitar que governin les esquerres bolivarianes amigues de independentistes, hi vindran a bé.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente