nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

El Consell de Mallorca rep 6,7 milions dels Fons Europeus destinats a tractar la matèria orgànica

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot i el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir han visitat aquest dijous les obres de la fase III de la planta de metanització de les instal·lacions de gestió i tractament de residus del Consell de Mallorca, que esperen que per maig o juny ja estigui en marxa i fent proves i per finals d'any a ple funcionament i donant servei.

Acompanyats del director insular de Residus, Juan Carrasco, el director general de Residus i Educació Ambiental Sebastià Sansó i el director general de Tirme, Rafael Guinea, han anunciat 6,7 milions d'euros que rebrà la direcció insular de Residus a través dels Fons Europeus de Recuperació Next Generation. Aquests doblers suposen el 90% del total de la inversió que permetrà augmentar la capacitat de tractament de la matèria orgànica a Mallorca.

El biogàs que es produeix en la planta de metanització genera energia 100% renovable i també material que posteriorment es converteix en compost. Un pic finalitzada la fase III de metanització, la capacitat de tractament de la fase III serà de 94.000 t/any i el pressupost estimat és de 7.456.501 € sense IVA.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha destacat que «tot d'una es varen posar en marxa aquests fons de recuperació vàrem optar a ells, ja que teníem la tramitació molt avançada. La fase III de metanització se suma al projecte de construcció de les cinc plantes de compostatge i això ens permetrà continuar tancant el cercle de la matèria orgànica que és el nostre principal objectiu si volem avançar cap a una economia molt més circular, molt més sostenible».

«Mallorca és referent en el model de gestió i tractament dels residus. L'increment any rere any en la recollida selectiva de la fracció orgànica fa que la planta de metanització sigui cada cop més indispensable. Aquest èxit de la recollida selectiva de la FORM és fruit de la gran tasca de la ciutadania de Mallorca i els Ajuntaments amb la col·laboració del Consell de Mallorca», ha afegit la consellera.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir ha assegurat que la planta serà «una peça clau en el canvi de model de gestió que impulsa la Llei de residus que permetrà continuar avançant cap a la circularitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa dervers d'un any
Els milions d'euros dels Fons Europeus que invertirà el Consell de Mallorca, serviran a TIRME (empresa privada) per a tractar els residus orgànics de Mallorca pels quals ja cobra una suma important de doblers als Ajuntaments. Però la energia elèctrica produïda a la Planta de Metanització, no serà pública i els consumidors la comprarem a comercialitzadores privades com ENDESA o IBERDOLA que actualment ja s'estan forrant amb el preu de la energia.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente