nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Creixen les mostres de suport a l'OCB per impugnar el procés d'estabilització de Sanitat

209041

Aquest dijous han arribat a xarxes les primeres reaccions a la impugnació per part de membres del Govern de les Illes Balears i de la junta directiva de l'Obra Cultural Balear del procés d'estabilització d'interins de Sanitat. El motiu de discòrdia és «l'ús abusiu i indiscriminat de l'exempció dels coneixements de català com a requisit d'accés a l'IB-Salut».

Diverses personalitats polítiques han donat la seva opinió a través de Twitter, moltes demanant una rectificació urgent per part del PSIB. La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha manifestat que el català ha de ser la llengua d'ús normal a la sanitat, perquè «una sanitat pública de qualitat implica atendre els pacients en la seva llengua. I el català és la llengua d'una gran quantitat de la població de les Illes».

De la mateixa manera ho ha fet el regidor d'Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, qui ha assegurat que «tenir una llengua pròpia implica valentia», i el coordinador general de Cultura de Cort, Miquel Àngel Contreras Ramis, qui ha denunciat que «no garantir la capacitació lingüística del personal sanitari exclou pacients/usuaris de la sanitat pública. Garantir el dret a poder-nos expressar i a ser entesos en català (llengua pròpia) en situacions a vegades complicades ha de ser normal, no un debat». Per la seva part, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, també ha assenyalat que «garantir el servei en català és una qüestió de salut pública».

El portaveu de Més per Menorca al Parlament, Josep Castells, ha mostrat tot el seu suport i agraïment a l'OCB perquè «els funcionaris han d'estar al servei dels ciutadans, i no a l'inrevés. És tan obvi que sembla que no hauria de ser necessari reivindicar-ho ni molt menys acudir als tribunals». El tercer candidat a les llistes de Més pel Consell, Joan Llodrà, també s'ha posicionat al costat de l'OCB «en la defensa de Llengua, Cultura i País». Joan Collet, diputat de la mateixa formació, ha demanat la rectificació del PSIB pel bé comú del país i de la seva gent: «per poder garantir una bona assistència sanitària han d'estar garantits tots els drets dels pacients. La comunicació és fonamental, per això els drets lingüístics són imprescindibles», ha dit Collet.

Miquel Àngel Sureda, secretari d'Universitat, Recerca i Política Lingüística del Govern, també ha piulat: «Els ciutadans tenen dret a ser atesos per bons professionals i a més a ser entesos si parlen català, llengua pròpia i oficial de les Illes Balears. Tenim una àmplia legislació que ho avala!»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Qualcú, fa dervers d'un any
O si no manifestacions i aturades generals. No es pot tolerar cap agressió més als nostres drets diferencials !
Valoració:3menosmas
Per Això s'arregla votant a partits nostros, fa dervers d'un any
Més igual si tornen a dir que els meus comentaris son els propis d'una persona inculta i que estàn buids de contingut, perque si tothom té dret a venir aquí a dir la seva, fins i tot a insultar, jo també ho puc explicar el que pens.
Si a les darreres eleccions, molta part de la nostra gent, per evitar que les institucions balears caiguéssin en mans de la extrema dreta conxorxada amb la ultra dreta, evitant un desastre, se decidiren a votar al PSOE enlloc de a MÉS, és normal que aquest darrer partit polític ara tengui poc pes, que el soci majoritari l'ignori la majoria de vegades i faci el que li dóna la gana.
La solució és anar a votar i votar al partit que la raó i el cor ens dicta, enlloc de la por. Perque si votam a MÉS o a un altre partit NOSTRO amb possibilitats de tenir representants, que defensa la nostra llengua i cultura, alhora que s'oposa obertament al feixisme, haurem guanyat per partida doble.
Jo no som de cap partit i no defens especialment a MÉS, però és lògic i normal, que a qualsevol societat guanyi sempre el que té més accions, que en el cas de la política se tradueixen en escons i per tant s'ha d'empoderar als petits, si no volem que el gros s'imposi sempre .
Però sobre tot, és necessari que tothom vagi a votar, si no vol que acabem com al temps de Franco. Perque una vegada agafat el poder, ja hem vist tots que les ultres dretes no el volen amollar. I si a l'estat-nació espanyol, passàs el que ha passat a Brasil o va passar als Estats Units fa dos anys, m'entra el dubte de si es forces armades, havent- nos demostrat com són alguns dels seus membres, reprimirien als colpistes ( aquests si que son colpistes i no els independentistes catalans) o si per contra desobeirien les ordres dels seus superiors. I aquesta ja és una decisió que no hauriem d'haver de prendre, però que dissortadament hem de fer, perque tenim aquesta espasa de Damocles al damunt.
Valoració:4menosmas
Per Hipòcrites, fa dervers d'un any
Els de Més són hipòcrites. Durant aquestes dues darreres legislatures han estat col.laboradors de les decisions del PSOE i ara que venen les eleccions es volen desmarcar. Comèdia electoralista, tal volta pactada amb n'Armengol perquè n'Armengol sap que per poder governar, Més no ha de perdre vots. Se deuen pensar, uns i altres, que som beneits.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente