algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

L'associació Hablamos Español requereix que es canviïn els senyals monolingües de trànsit «hispanòfobs» en ciutats com Palma

L'associació Hablamos Español ha requerit als ajuntaments de Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Palma, Santiago, Ourense, Pontevedra i Lugo que canviïn els senyals monolingües de trànsit en el termini de 10 dies, per «respecte a la cooficialitat».

En una nota de premsa presentada aquest dimarts, l'associació espanyola ha relatat que estan duent a terme una sèrie d'accions «per retornar l'espanyol a la retolació, documentació i campanyes institucionals» per combatre la pràctica «hispanòfoba» de fer-ho, en aquest cas, només en català.

«Un ajuntament no pot eliminar l'espanyol dels senyals de trànsit, perquè això està regulat per qui en té competència: L'Estat, que té en vigor una llei sobre trànsit i regulació de vehicles», ha dit la presidenta de l'associació, Gloria Lago.

Hablamos Español s'ha referit a l'article del 56 Real Decreto Legislativo 6/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehícles a Motor i Seguretat viària, que estableix que «les indicacions escrites que s'incloguin o acompanyin els panells de senyalització de les vies públiques, i inscripcions, figuraran en idioma castellà i, a més, en la llengua oficial de la comunitat autònoma reconeguda al respectiu Estatut d'Autonomia, quan el senyal estigui ubicat a l'àmbit territorial de la dita comunitat».

També, a l'article 30 de la Llei que regula la Jurisdicció Contenciosa Administrativa, que fixa que «l'interessat podrà formular requeriment a l'Administració. Si aquesta intimació no hagués estat formulada o no fos atesa dins dels deu dies següents a la presentació del requeriment, podrà deduir directament recurs contenciós administratiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa dervers d'un any
Ho diré en castellà, com a fill de castellanolleonesos i perquè quedi clar als que viuen de la política castellana i espanyola: el castellano no se mendiga. El inglés tampoco mendiga. Es lo peor que podéis hacer a la lengua de Cervantes. Mendigar protección. El español crece en países como Estados Unidos y Francia de forma natural, no gracias a mendigos como esta asociación que solo quieren dinero para gintonics sin necesidad de ir a recoger aceitunas y uvas porque sois unos señoritos de tres al cuarto. Mendigos.
Valoració:0menosmas
Per Fàcil d´arreglar!, fa dervers d'un any
IDÒ QUE NO HI PARLIN!
Valoració:1menosmas
Per pregunto, fa dervers d'un any
Catalinero: Espanya es bilingüe? o només ho tenim de ser els catalans?
Valoració:2menosmas
Per Pere Mateu, fa dervers d'un any
Foresterum a dojo...
Valoració:4menosmas
Per dic, fa dervers d'un any
La legalitat i la llei diu que podem utilitzar la nostra llengua a la nostre terra i el dret a ser-hi atesos i us ho passeu pel forro.Nosaltres no despreciem cap llengua,vosaltres SI el català us fa urticaria.
Valoració:8menosmas
Per a Baula, fa dervers d'un any
En Cuba en vez de Stop pone Pare
Valoració:5menosmas
Per Baula perduda, fa dervers d'un any
I substituir el famós stop en anglès, per l' espanyolissim "quieto parao!" , "arto!", "afrene!", etc ., per quan s'espera?
Valoració:6menosmas
Per Pobrets enyeros, fa dervers d'un any
Són tant ignorants que si hi ha la senyal d,estopa no la reconeixen, i si veuen els indicadors de Lleida O Girona es pensen que van en direcció a Pozuelo de Alarcón.
De veres que si no són més ignorants és perquè no han estudiat.
Patètics i ridículs !
Valoració:8menosmas
Per Lila Roig, fa dervers d'un any
A Catalinero,
Tant de bo tenguessim aquí el model belga. Efectivament a la zona bilingüe, una part de Brussel·les, tot està en els dos idiomes, però a la zona de Valònia tot està només en francès i a Flandes tot només en flamenc.
A Nene,
això que dius no és cert. O és que a Madrid un turista que no enten l'espanyol pot recorrer una multa amb el pretext que no entenia els senyals? Vaja doi.
Valoració:10menosmas
Per Nene, fa dervers d'un any
si las señales sólo están en catalán, las puedes recurrir y la multa deja de tener vigencia
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente