algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

L’independentisme impulsarà una mobilització unitària davant Sánchez i Macron

El Consell de la República, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han acordat impulsar una mobilització unitària davant la cimera que el proper dijous, 19 de gener, reunirà a Barcelona els presidents espanyol i francès. Alhora, han consensuat obrir i ampliar aquesta crida a la mobilització a tot el teixit social, civil i popular del país.

En les darreres hores ja s’hi han adherit: l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), el CIEMEN, la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC). La mobilització social unitària es durà a terme davant l’indret definitiu on tengui lloc el conclau.

El Govern espanyol ha explicat que havia triat Barcelona per «certificar la fi del procés». Les tres entitats independentistes ho consideren «una provocació, una fantasia i una falsedat tenint en compte que no s’ha donat cap solució política al conflicte, que encara hi ha representants del moviment a l'exili, i que hi ha 500 persones pendents de judici per causes relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre i la posterior repressió de l'Estat, que ha afectat més de 4.000 persones».

Les entitats comparteixen la valoració que la voluntat d’independència «és més viva que mai» i que «no són els governs d’Espanya i França els que representen, sinó els que reprimeixen la nació catalana, les seves gents i la seva llengua i cultura».

En aquest sentit, la mobilització també vol ser «un clam per la defensa del català i de la immersió lingüística educativa des del carrer i incorporarà les demandes de la Catalunya Nord, on el català està sent perseguit pel seu ús en els plenaris municipals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Molt bé, fa dervers d'un any
Tot el meu suport. Si puc jo també aniré a Barcelona a aquesta manifestació.
Valoració:8menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa dervers d'un any
Suerte.
Y lo digo más por Macron que por el trolas Mr. Vaselina.
Que no decaiga.
💪🏻
Valoració:-3menosmas
Per escorpí, fa dervers d'un any
Des de Mallorca, també.
Valoració:11menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Que doni el seu fruit i puguem viure en pau en la nostra cultura. No volem repressió ni mes insults. No fem mes que defensar el que en es NOSTRO
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente