algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els Pressupostos Generals de l'Estat destinaran 400.000 euros a l'OCB i el GOB

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2023 inclouran dues partides de 200.000 euros per al Grup Balear d'Ornitologia (GOB) i l'Obra Cultural Balear (OCB). Així ho han explicat aquest dijous en roda de premsa el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, i el senador autonòmic Vicenç Vidal, que han recordat que aquests compromisos se sumen als 20 milions que els PGE transferiran per a infraestructures hidràuliques.

Vidal i Apesteguia han detallat, a més, 67 esmenes més per un valor total d'uns 1.178 milions d'euros, que «també lluitaran».

Pel que fa al conjunt d'esmenes, Vidal ha remarcat la reclamació de la cessió de totes les propietats de la Sareb, la transferència al Govern espanyol del cost del manteniment de Marivent (més d'un milió d'euros), 30 milions per a un Pla de Treball a les Balears, 16 milions per a equiparar les víctimes de violència i terrorisme i cinc milions per al plus d'insularitat.

En matèria fiscal, MÉS ressalta la consecució del Règim Fiscal, encara que insisteix a reclamar-ne un diferenciat. «Si les Canàries en tenen, per què no les Balears?», ha assenyalat Vidal.

En qüestions de drets socials, economia, violència masclista i feina, MÉS presentarà esmenes per a l'impuls dels jutjats de Formentera (300.000 euros) i per al desenvolupament de plans contra els trastorns alimentaris i d'ajuda a l'entitat 3 Salut Mental (un milió d'euros cadascuna).

En matèria de transició energètica, Vidal ha reclamat la implicació de l'Estat en la protecció de la posidònia, i ha presentat una esmena en aquest sentit per valor d'un milió d'euros.

MÉS per Mallorca, alhora, ha reclamat via pressupostos la cessió de diverses instal·lacions i infraestructures militars, algunes que són finques d'interès ambiental i també perquè es destinin a habitatge.

Les esmenes en matèria de transport terrestre per al conjunt de l'arxipèlag sumen 21 milions d'euros, alhora que s'insisteix a finançar els convenis de carreteres de Mallorca (60 milions), Menorca (vuit milions), Eivissa (14 milions) i Formentera (vuit milions).

La formació ecosobiranista vol que els PGE del 2023 incloguin 40 milions per a finançar les següents fases del tramvia de Palma, perquè es garanteixi el finançament.

També en matèria d'habitatge, reclamen que a les Balears el bo d'habitatge sigui un 15% més alt, atenent la realitat dels preus a l'arxipèlag.

MÉS per Mallorca ha recordat que el 2021 no va donar suport als comptes estatals per no contenir el factor d'insularitat i que els darrers sí que varen comptar amb el seu vot favorable en incloure el factor d'insularitat, dotacions per a l'impuls del català i Menorca Talaiòtica i haver aconseguit el compromís de la transferència de Costes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maikel, fa dervers d'un any
MÉS no té remei.
Ara intenta de comprar vots dels socis de l'OCB i GOB per dissimular la seva nefasta gestió de 8 anys tudats al poder i excusar els dirigents inútils i bords que ha col.locat a tots els llocs estratègics.
És un partit tarat i la seva pròxima destinació: oposició!
Valoració:-3menosmas
Per tip, fa dervers d'un any
Uau. Deu milions de catalans forçats a saber una llengua de fora, el castellà, i ens donen 400000 eurons. No toca ni a mitja canya per adult, i un caramel per als menors, per passar el disgust. Però és que no hi ha cap xifra, cap, que compensi el dany d'imposar el coneixement obligatori del castellà.

Que llevin ja d'una vegada el castellà obligatori i avançarà més la normalització del català que no amb tots els anys que duim d'almoina.

Noltros no som castellans, no hem d'haver de saber aqueixa llengua.
Valoració:3menosmas
Per Emigrante, fa dervers d'un any
400.000. euritos mas para "los nuestros"
Valoració:-8menosmas
Per Gent difícil., fa dervers d'un any
Després de 8 anys de menyspreu a les bases, MES intenta pagar el perdó. Està clar que MÉS no fa res per iniciativa pròpia. Sempre ha de ser a les males. No serveixen
Valoració:-5menosmas
Per Ben bé., fa dervers d'un any
És millor donar aquests doblers al GOB i a la OCB, que no com feia Bauzá. que els va retirar les subvencions a aquestes associacions, per donar els doblers als ultres mentiders que se feren un escut que d'enfora pareixia el de la OCB i amb un nom que també se prestava a confusió, per embullar a la gent, dient tot el contrari i contant mentides i més mentides sobre la nostra llengua, la nostra Història i el nostre poble
Valoració:9menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
Y mientras tanto, las colas del hambre más numerosas cada día. Ejemplos: Capuchinos y c/. Reina Constanza. No me entra en la cabeza como entidades como OCB o GOB pueden aceptar estos dineros.
Valoració:-8menosmas
Per Sebas, fa dervers d'un any
Este Sanchez nos sale muy caro
Valoració:-8menosmas
Per Vius!, fa dervers d'un any
Ara només falta que aquesta vegada els paguin, no com el darrer pic amb en Zapatero.
Valoració:14menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
El tema no és aquest, el del conreu del clientelisme polític. Ja sabem que els polítics sempre ho intenten. El tema que ens interessa saber és a canvi de què.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente