muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
13°

MÉS per Mallorca: «El foment social de l'ús del català serà una prioritat per a un cinquè Pacte»

El Consell Polític de MÉS per Mallorca va acordar aquest dijous a Algaida establir la llengua catalana com una prioritat en el futur cinquè Pacte de Progrés. Davant les dades que indiquen un retrocés del català en gairebé tots els àmbits, l'òrgan de direcció de la formació ecosobiranista aposta per accelerar les accions en matèria de política lingüística.

El coordinador general i candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, va apuntar que «l'ús social de la llengua catalana ha de ser una prioritat com a país davant el retrocés que pateix. Hem de fer un gran pacte com a societat, capitanejat pel Govern, per aconseguir que el català sigui la llengua d'ús normal arreu del territori de les Illes Balears».

Per la seva part i durant la trobada celebrada al Casal Pere Capellà, el secretari general i candidat al Consell, Jaume Alzamora, va reivindicar la feina feta fins ara des de les àrees de Política Lingüística del Govern, del Consell, així com a nombrosos ajuntaments, al mateix temps que es va acordar una bateria de propostes que seran incorporades al programa electoral de MÉS per Mallorca. Alzamora va assegurar que «la nostra llengua és el nostre patrimoni, i des de MÉS per Mallorca feim i farem feina per garantir el seu ús social i la seva conservació».

En aquest sentit, de les propostes acordades en destaca també la d'impulsar els drets lingüístics dels catalanoparlants a través de les institucions, les quals han de vetllar pel seu respecte, enfortint i dotant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics dels recursos necessaris.

Per altra banda, des de MÉS per Mallorca també aposten per la inclusió de clàusules lingüístiques a la contractació pública d'empreses. En aquest sentit, apunten que les administracions no poden defugir de la seva responsabilitat pel que fa al compliment de la llei de Normalització Lingüística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per inca, fa dervers d'un any
Perquè en els darrers 4 ja tal...
Valoració:0menosmas
Per Maikel, fa dervers d'un any
I què fareu, astronautes?
Em voleu dir què heu fet aquests 7anys i mig a llocs tan importants com a
Turisme,
Medi Ambient,
Cultura,
Transparència,
etc?:
projectes inútils, gastar doblers nostres en dolls, premiar feina d'estorbats, estudis de "com fer pólvora", col·locar atorrollats a càrrecs crítics, etc.
Partiu ja!
Valoració:0menosmas
Per Més vot?, fa dervers d'un any
Més vot per a Més? Els que tendran més vot són els del PSOE. La gent no és beneita, sap que Més i Podemos no tenen cap més projecte que el d'anar a remolc del PSOE. Basta veure el resultat del 4 pactes denomimats de progrés.
Valoració:1menosmas
Per Èsa les nostres mans, fa dervers d'un any
Si noltros els castigam i no votam, o bé votam a altres partits més grossos, perque el vot sigui "útil", no és rar que els de MÉS no se puguin imposar a díns del Govern, perque son minoritaris. I jo trob que massa èxits s'apunten, per tan poca representació com ténen.
Ara bé: Els messers també s'haurien de preocupar de fer una bona campanya, ben pedagògica i demostrar que ho paga, que un partit nostro que a sobre és un partit decent i amb gent preparada, que no fa disbarats ni tampoc té un tarannà violent com exhibeixen altres partits, tengui un pes important a díns del Govern.
Valoració:4menosmas
Per oh, fa dervers d'un any
Nunca mais
Valoració:-1menosmas
Per jomateix, fa dervers d'un any
Està clar idò que fins ara no ho ha estat
Valoració:6menosmas
Per Miquel Verd, fa dervers d'un any
Si es vera, que comencin des d'avui mateix- ells gestionen les àrees claus de normalització lingüística.
Valoració:3menosmas
Per La pastanaga, fa dervers d'un any
La pastanaga de l'ase. Després de vuit anys de consentir l'abandonament de la política de normalització lingüística, ara que venen les eleccions ens posen la pastanaga per als ases. El desprestigi ocasionat, el del català, no el rescabalaran amb propagandes electorals.
Valoració:3menosmas
Per Sebas, fa dervers d'un any
Sa prioritat es tenir feina.
Valoració:-4menosmas
Per mallorquí, fa dervers d'un any
Creo que pocos de nosotros volveremos a ver a estos pancas en el Gobierno de Baleares.

Tendremos PP+VOX para muchos años.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente