nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

[VÍDEO] Baldoví: «No està en perill la vostra llengua, ho estan les nostres»

El diputat de Compromís en el Congrés de Diputats, Joan Baldoví, va fer una intervenció parlant del seu net. El diputat valencià explica que el seu net, de quatre anys, de pares i padrins valencians, escolaritzat en català i amb tot el seu voltant catalanoparlant, ha après castellà.

Baldoví afirma que al seu net ningú li ha ensenyat mai castellà, però així i tot, a l'hora de jugar, ho fa en castellà. Baldoví explica que quan juga a superherois, ho fa en castellà i a ell li diu «ríndete malo» o «estás prisionero, yayo». També conta que un dia anaren al parc i en trobar-se a uns nins castellanoparlants, jugaran en castellà tot l'horabaixa. Durant el parlament, reitera en repetides ocasions que mai ningú li ha ensenyat castellà.

Finalment, acaba el seu discurs sentenciant que «No està en perill la vostra llengua, ho estan les nostres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ,,,,,,,,,, fa dervers d'un any
I tant: Que dius? la signatura no te idioma.
Valoració:3menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
Pero tú la usas cuando te conviene. Supongo que para firmar la nómina de cada mes.
Valoració:-8menosmas
Per Si no els agrada, que se'n vagin, fa dervers d'un any
Això és el que cerquen ells: Que desapareguin totes les llengues de l'estat espanyolque no son la castellufa.

Valoració:21menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any
I els primers que al País Valencià no hi posen els remeis necessaris és el Govern valencià. Tot just fa quatre dies hi va haver una dimissió rellevant al Cosell Social de la Llengua per aquest motiu. Les crítiques a la mínima política lingüística del govern valencià transcendeixen tot sovint. Però la intervenció propagandística i puntual ja li va bé al diputat. O s'ho pensa.
Valoració:4menosmas
Per Costafreda, fa dervers d'un any
En general els castellans no estaran mai satisfets si no veuen que d,han pogut imposar en tots els aspectes, inclòs en la llengua. Si no es parla castellà deuen sentir que el seu somni no està del tot complet.
Si hi ha algú que pensa així, que és molt possible, pels fets i comentaris que recolzen, jo els dic que són unes persones despreciables. No són humans !
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente