algo de nubes
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 7.61°
16°

Armengol: «Em compromet a continuar donant suport al poble sahrauí i al referèndum d'autodeterminació per a un poble sotmès de manera injusta»

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mostrat el seu suport al poble sahrauí, que està «sotmès de manera injusta», i ha agraït de manera «infinita» la labor de les famílies acollidores de Balears, «que demostren la solidaritat» de les Illes.

Així s'ha expressat la cap de l'Executiu durant l'acte de recepció als nens sahrauís del programa d'estiu 'Vacances a Pau', celebrat aquest dimarts al pati del Consolat de Mar.

«Espanya té una responsabilitat directa i em compromet a continuar donant suport al poble sahrauí, als acords internacionals i al referèndum d'autodeterminació per a un poble sotmès de manera injusta», ha reiterat Armengol, que ha manifestat també la seva «alegria» per rebre un any més a aquests nins, especialment després de l'aturada de dos anys del programa a causa de la pandèmia.

En aquest punt, ha desitjat que els menors «gaudeixin d'un temps de felicitat, de companyia i de conèixer altres coses», al mateix temps que ha reconegut que, encara que és «una experiència complexa per pròpia experiència», és també «enriquidora i una de les millors».

De la seva banda, el delegat sahrauí a les Balears, Hmudi Lebsir, ha destacat la «solidaritat» del Govern i el seu «suport humanitari», al mateix temps que ha subratllat que aquest tipus d'actuacions «contribueixen a pal·liar les mancances del poble sahrauí a l'exili».

Així, ha remarcat la «importància» del programa d'estiu 'Vacances a Pau', que a més d'allunyar els nins de les «dures» condicions meteorològiques, els proporciona reconeixements mèdics, «aprenentatge d'espanyol», i «crea vincles i enforteix llaços històrics entre les dues societats».

Per part seva, la presidenta de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí, Catalina Rosselló, ha expressat la seva «gran satisfacció» per reprendre el programa, així com la «generositat de les famílies acollidores».

L'acte ha comptat també amb la presència de la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Viva la comunidad autónoma española de cataluña!
De Lérida a Gerona, y de barcelona a tarragona!

Y que vivan las Islas Baleares libres de colonialismo pancatalanista!
Valoració:0menosmas
Per Catalunya sencera, fa dervers d'un any
«sotmès de manera injusta»

Tot poble sotmès ho és de manera injusta. No hi ha cap poble sotmès de manera justa. El nostre poble català està sotmès a l'imperialisme del estats espanyol, francès i italià. I, evidentment, no és just.

Visca la República catalana (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer)!

Valoració:5menosmas
Per Llull, fa dervers d'un any
Doncs hauries de demanar el mateix per a les Balears i tot el poble català.
Valoració:4menosmas
Per Pere Mateu, fa dervers d'un any
I als països catalans que les bombin... quina tropa
Valoració:8menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any
Potser seria millor que n'Armengol sortís del PSOE i s'afiliàs a Podemos, encara que Podemos no ha estat útil per evitar la traició dl'Espanya als saharauís. Això que diu n'Armengol fa mala pinta, més que res pareix propaganda per complementar la sessió fotogràfica.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente