cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Continua la croada de la Justícia espanyola contra el català: El Tribunal Suprem anul·la el projecte lingüístic de dues escoles

El Tribunal Suprem espanyol ha confirmat l'anul·lació del projecte lingüístic de dues escoles públiques de Barcelona i Abrera (Barcelona) en no admetre a tràmit els recursos de cassació presentats per la Generalitat de Catalunya davant les sentències emeses pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al març de 2021.

Les provisions del Suprem als recursos de cassació de la Generalitat, amb data 13 de juliol i davant les quals no hi cap recurs, imposen a la Generalitat les costes del procés judicial.

L'Alt Tribunal espanyol assenyala que en l'escrit de la Generalitat «no s'ha fonamentat prou, amb singular referència al cas, que concorrin algun o alguns dels supòsits que permeten apreciar l'interès cassacional objectiu i la conveniència d'un pronunciament» del Suprem.

Dues sentències del TSJC varen anul·lar el març de 2021 els projectes lingüístics d'aquestes dues escoles per no ser conformes a dret «en la mesura que no contempla el caràcter vehicular del castellà com a llengua oficial, juntament amb el català», i varen fixar una presència mínima del castellà en un 25% de les aules.

En les sentències, la Secció Cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC va estimar parcialment els recursos presentats contra la Generalitat i va reconèixer als demandants «el dret dels seus fills menors a rebre, durant el seu ensenyament obligatori, juntament amb els seus condeixebles, en el centre i en el curs que segueixin els seus estudis, un ensenyament que inclogui el castellà com a llengua vehicular, en proporció raonable».

El TSJC va desestimar en totes dues sentències la petició de les famílies demandants a declarar el dret de ser escolaritzat durant l'ensenyament obligatori en llengua castellana i catalana en proporció equivalent, una vegada restades les hores lectives que s'efectuen en llengua estrangera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mals professionals, fa dervers d'un any
I quin dret hi ténen, aquesta guarda de feixistes enxufats per altres feixistes que slhora també foren enxufats per feixistes i així fíns el principi del Franquisme, per destruir a un poble tan dign i noble, segurament molt més) que la seva Castella Imperial a la que intenten posar per sobre de tots els altres pobles, sense tenir cap mèrit?
Si fóssin bons professionals que s''han guanyat la seva plaça i persones decents, no voldrien fer aquestes maldats i aquestes traidories, pròpies de gent selvatgei inculta, no de gent que se suposa illustrada i civilitzada.
Aquesta gent que posa la seva ideologia per asobre de les seves obligacions i dels seus deures professionals, haurien de ser separada del seu càrrec.
Valoració:6menosmas
Per Nofret, fa dervers d'un any
Espanya es una democràcia podrida i corrompuda per les clavegueres intocables del estat i un sistema judicial que sense dissimulació va escorat cap a les dretes. No és admissible que els tribunals s'imposin per sobre de la democràcia, els drets humans i la voluntat de la majoria de la ciutadania que s’expressa en les urnes i en les lleis aprovades pels seus representants polítics elegits democràticament.
Valoració:8menosmas
Per Xusma fatxa i prepotent, fa dervers d'un any
Aixó ès el que jo dic fora de les I.Balears.
No deis "ancha es Castilla " idó CAP allá falta gent que s'está despoblant, no estimau Castella i el castellá, CAP al Imperio s'ha dit i sereu feliços.
Valoració:13menosmas
Per Mallorquín, fa dervers d'un any
Ni un paso atrás en la lucha contra el fascismo nacionalista catalán!
Valoració:-18menosmas
Per Per la nostra llibertat, fa dervers d'un any
S´ha de lluitar contra el feixisme espanyol i els seus fatxes, sense descans !
Valoració:15menosmas
Per I del Gobierno, fa dervers d'un any
Croada de la justícia i del Gobierno espanyol que no du projectes de llei al Parlamento amb l'objectiu de condiciomar les sentències judicials. Tenen prou majoria per aprovar el que els interessa. El que passa és que als polítics els va molt bé donar la culpa de tot als jutges


Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente