algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

MÉS, El Pi i la CUP expliquen les seves propostes en un acte de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca

El restaurant Sa Creu, de Petra ha acollit aquest divendres una fita important per les persones que no volen votar en clau de província espanyola sinó que pretenen que el seu vot servesqui per defensar els interessos col·lectius de tots els habitants de les Illes Balears.

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) hi ha organitzat un sopar col·loqui titulat 'Els partits de país davant l'emergència nacional', amb la participació de Lluís Apesteguia (MÉS per Mallorca), Tolo Gili (El Pi) i Sara Barceló (CUP Mallorca).

Després del sus que va donar el president de l'ASM, Joan Planas, els tres representants de les formacions no sucursalistes, varen explicar les seves propostes per respondre a les tres emergències (fiscal i economia; lingüística i cultura; i social i climàtica) que pateixen les Balears.

Tolo Gili (El Pi) va explicar que aposten per un règim fiscal propi per a les Balears i va deixar clar que no aposten per la independència.

Lluís Apesteguia (Més per Mallorca) va donar el principal titular de la nit en confirmar que la seva formació havia acceptat fer l'autopista entre Llucmajor i Campos a canvi d'ostentar la presidència del Consell de Mallorca i va explicar que tot i que ell és independentista, a la seva formació hi ha defensors d'altres opcions.

Sara Barceló (CUP Mallorca) va explicar que l'aposta de la seva formació és per la independència dels Països Catalans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Mallorquí, fa dervers d'un any
Somos mallorquines. Nunca catalanes.
Valoració:-3menosmas
Per t, fa dervers d'un any
No ve gens de nou,que anem com els crancs,com el cranc de,n Barcelo,i de,n Majoral.Som 4 moixos,i no ens entenem ni tan sols per la supervivència com a poble. Na YEYA,es devia pensar que el partit era un projecte individual d,ella mateixa...
Valoració:2menosmas
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
Crec que aquest Siurell sona bé, més que molts que bufen massa fort, per els altres, i mot fluix per ells No vull criticar ningú d'esquerras, ni han que se pasan un poc, cal recordar: se busca dins l'ull, i la biga dins l'ull de s'altre.
Salut i República Catalana i després P.P.C.C.
Valoració:0menosmas
Per Siurell, fa dervers d'un any
Bon dia. MÉS és una opció inequívocament ecologista, feminista, progressista i sobiranista, però que amb la força electoral que té no pot fer molt més que intentar condicionar algunes de les polítiques del govern del que en forma part. En el cas de la nova carretera Llucmajor-Campos, amb la que totes les altres formacions polítiques hi estaven d'acord i que per tant s'hagués fet en qualsevol cas, només va poder aconseguir que es redimensionàs el projecte inicial. Si s'hi hagués oposat radicalment fins el punt d'impedir la formació d'un govern esquerranós, l'únic que hauria aconseguit hauria estat afavorir la formació d'un govern presidit pel PP. En política, com a la vida mateixa, no sempre es poc elegir entre allò bo i allò dolent. Sovint no en queda d'altra que escollir entre allò dolent i allò pitjor. No ho entén qui no vol. Salutacions.
Valoració:6menosmas
Per Tranquils, fa dervers d'un any
Per ventura és ver que en Jaume Sastre s'hauria de decider a encapçalar una candidatura alternatva, a les eleccions autonòmiques. Hi estic d'acord. Que ho provi de fer.
Valoració:3menosmas
Per Poc de fiar, fa dervers d'un any
@Tranquil,
Si les dones de les CUP de Mallorca deixen tirada a una companya com na Yeya per aguantar a la cadireta imagina què valen les seves altres promeses. En canvi, en Jaume i la seva vaga de fam de quatre dies va remoure a fons les conciències. No entenc que es tudi tot un referent i membre del Consell per la República.
Valoració:0menosmas
Per Tanit, fa dervers d'un any
@Tranquil,
la manca de sororitat amb na Yeya per part de les dones de les CUP de les illes fa vergonya.
Valoració:-2menosmas
Per Idò, fa dervers d'un any
A veure si ho he entès, MÉS per Mallorca, que per una cadira vàreu destrossar un indret de Mallorca que no necessitava autopista (la sinistralitat havia baixat dràsticament després de prohibir els avançaments) i contribuit a la urbanització i especulació del mitjorn mallorquí. I diuen que estimen la terra i són ecologistes. Quina vergonya. Que algú me digui qui he de votar a les properes eleccions perquè no ho sé. Cansat d'haver de votar el mal menor.
Valoració:0menosmas
Per Tranquils, fa dervers d'un any
Jo no critic en Sastre, ni defens la CUP. Dic que els traidors són els de Més perquè demanaren el vot amb la campanya "qui estima Mallorca no la destrueix" i després canviaren l'autopista de Campos per les bones cadires del Consell.
Valoració:6menosmas
Per Àngela, fa dervers d'un any
Fa tres setmanes parlant amb na Yeya em contava que no podia entendre com després del que li feren a ella encara hi havia dones militant a les CUP.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente