algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

Unides Podem exigeix que l'escola concertada tengui més alumnes amb necessitats especials i provinents de la migració

El grup parlamentari Unides Podem exigeix «més compromís social» a l'escola concertada a través d'una Proposició No de Llei (PNL) que ha presentat aquesta setmana en el Parlament.

Segons ha informat Unides Podem aquest dissabte en nota de premsa, el grup parlamentari ha presentat aquesta setmana una PNL en el Parlament perquè l'escola concertada «sigui part activa en la lluita per la justícia social». La formació habitada exigeix en la seva iniciativa augmentar els percentatges d'escolarització d'alumnat migrant i alumnat amb necessitats especials en la concertada, per a equilibrar-los amb els quals es manegen a l'escola pública.

La vicepresidenta del Parlament, diputada de Podem i impulsora de la iniciativa, Gloria Santiago, ha explicat que «l'escola concertada ha d'igualar l'escola pública en el compromís amb els col·lectius vulnerables perquè la seva inclusió interpel·la tota la societat, per això des d'Unides Podem es demana que s'augmentin els percentatges d'escolarització. Totes les escoles que reben fons públics han de contribuir en major mesura que ho fan a la inclusió social. La concertada ha de fer un major esforç».

«L'escola pública fa un major esforç que la privada concertada per incloure en les seves aules a nouvinguts i alumnat amb necessitats especials. La concertada ha d'implicar-se més amb la societat. Balears és a més la primera comunitat autònoma en presència d'alumnat migrant. La majoria, el 83%, acudeix a l'escola pública, segons l'Anuari d'Educació 2020», ha apuntat Santiago.

Per aquest motiu, la formació insta, amb el suport de Més per Mallorca, a millorar l'escolarització en tot el sistema educatiu de les illes perquè sigui més equilibrat, mitjançant la millora dels processos d'admissió de l'alumnat. D'altra banda, insta el Govern a convocar el Consell Escolar, específicament, perquè es planifiqui i se supervisi l'equilibri entre escoles públiques i privades concertades, instant un augment del percentatge d'admissió de població migrant i població amb necessitats especials.

«Les aportacions voluntàries que es fan en els col·legis concertats són també una eina de dissuasió per a moltes famílies que no poden pagar-les, fet que fa que entrar en un col·legi concertat sigui encara més difícil, convertint-se aquesta aportació en una quota encoberta», ha assenyalat la diputada. Per això, mitjançant aquesta iniciativa, Unides Podem demana inspeccionar l'ús inadequat de les quotes voluntàries per a evitar que actuïn com un element de desequilibri en el tracte o en la consideració de l'alumne en un determinat col·legi.

D'altra banda, Santiago, amb aquesta iniciativa, insta a complir amb la LOMLOE, que insta a retirar els fons públics als centres que separin als alumnes pel seu gènere. "Els doblers públics cal gestionar-los amb responsabilitat, no per a segregar a alumnes per gènere. Que nins i nines estudiïn en la mateixa escola és, simplement, fer de l'escola un entorn real i ajudar al fet que els homes i dones del futur es puguin entendre millor. Ningú ni res pot estar per sobre de la llei», ha finalitzat Santiago.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Qui ho pot contradir?, fa dervers d'un any
És de justícia!
Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
D’acord amb es primer comentari. Observ, així mateix, com s’abusa molt en es periodisme des verb “exigir”, que suposa una posició de força que no és molt segur que Unides Podem tenga, com es deixa entendre en es segon comentari. Seria més adequat parlar de “reclamar”; tampoc es tractaria de “suplicar”
Valoració:1menosmas
Per Molt malament, fa dervers d'un any
.Molt malament perquè Santiago no ens aclareix què faran si les escoles concertades no fan cas a les recomanacions que ella diu. Per exemple, si no fan cas, el Govern d'Armengol llevarà el suport econòmic? No ho crec. Per tant com que Santiago no ens ho aclareix, hem de pensar que tot són focs d'artifici, propaganda.
Valoració:0menosmas
Per Molt bé, fa dervers d'un any
Me pareix molt just. I si els empresaris d'aquestes escoles volen uns centres només per alumnes de classe alta o mitja-alta i que siguin elegants i refinats, que facin una escola privada i que paguin totes les despeses ells.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente