muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

MÉS proposa que la bonificació dels bitllets de Renfe anunciada per Pedro Sánchez també s’apliqui als bitllets de tren i bus de les Balears

202179

MÉS per Mallorca ha presentat una Proposició no de Llei al Parlament per tal que la bonificació dels bitllets de Renfe anunciada pel president Pedro Sánchez durant el passat Debat de l'Estat de la Nació també s’apliqui als bitllets de tren i bus de les Illes Balears.

El fet és que durant el Debat, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar la bonificació del 100% dels bitllets multiviatge de Renfe. Però la mesura, que té com a principal objectiu el de reduir l’ús del vehicle privat en favor del transport públic en un context d’escalada del preu dels carburants, s’oblida de les Illes Balears, un territori amb un dèficit d’inversió pel que fa a transport públic i on seria més necessària que a altres territoris amb una millor connectivitat via tren, ha exposat Josep Ferrà, diputat de MÉS per Mallorca.

Així, aquest fet «discrimina doblement la ciutadania de les Illes Balears, donat que pagam els mateixos imposts o més, però ni tenim la mateixa inversió que la resta ni ens podem beneficiar d’aquesta mesura concreta». Per tant, «és de justícia que la bonificació s’apliqui també als territoris no coberts per serveis ferroviaris estatals, com és el cas de les Illes Balears», ha assegurat Ferrà. En concret, que s’apliqui als bitllets de bus del TIB i als trens dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

És per tot això que el Grup Parlamentari MÉS per Mallorca ha presentat una PNL per tal que s’insti el Govern de l’Estat a ser «just en el repartiment de finançament, a reconèixer la insularitat i a bonificar els bitllets de tren i bus de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
?Que han fet els polítics fins ara ressprcta als transports a les Balears ? Reflexionem:
Resulta que com sempre els que van a Madriz se ocupen més de la Central Ñorda que de les Illes perque els segueixen votant igual, PP, PSOE han anat alternant els "Governs" que no son més que sucursals de Madriz, així mos va.
Contant que els mallorquins som minoria, i totes les illes igual, els que podrian canviar el resultat son els ñordos espanyols que viven aquí.Peró ni ho volen ni so plantegeran, així que a patir, però al menys no fasseu de fariseus diguent mantides.
Salut i República Catalana millor al 2.025
Valoració:1menosmas
Per moloc, fa dervers d'un any
Déjate de rodalies y céntrate en los trenes de Mallorca que están dejados incluso de la mano del diablo.
Tren a Artá y a Alcudia y en condiciones aceptables. Que a la hora de pagar impuestos, como el primero.
Por cierto: ¿Dónde están los políticos mallorquines?
Sobre el tema, durante años y años qué han conseguido?. Nada.
Valoració:-3menosmas
Per No interessam més que per pagar, fa dervers d'un any
I vos fitxau tot el renouer que fan els mitjans, perque el tren ràpid recent estrenat, que uneix Extremadura amb Madrid arriba en retard, només perque ells extremenys volen un AVE de primera?
No els sentirem mai parlar de la inexistència del Tren del Llevant, ni de la precarietat de la línia Palma-Inca que hauria d'arribar fins a Alcúdia però que no és així, ni que la línia Palma-Sóller de titularitat privada , no sols no té les ajudes necessàries, ja que dóna un servei públic, si no que és atacada en tots els sentits per particulars i institucions. Recordem que ens varen prendre el descompte de resident per mor de que un un turista no sé si alemany o austriac ho va denunciar devant del TUE i incomprensiblement, aquest tribunal li va donar la raó..
I tots aquests doblers dels AVES dels extremenys i gallecs, surten d'explotar els aeroports de Palma i de Barcelona, una altra província que també ténen molts problemes amb els trens, sobre tot els de rodalíes.
Però cap dels nostres priblemes interessen als mitjans de comunicació espanyols., que se centren en els que només reben sense aportar, perque encara en volen més.
Valoració:3menosmas
Per és el que hi ha pel davant i pel darrera, fa dervers d'un any
La bonificació en els bitllets de Renfe afavoreix el transport en companyies d´àmbit estatal lligades amb el passat franquista, i a ningú més. Un altre tracte discriminatori més.
Valoració:1menosmas
Per Dependrà del PSOE, fa dervers d'un any
Poden proposar el que vulguin, demanar surt barato, però dependrà de si el PSOE troba que paga fer la concessió. Si troben que no l'han de fer, doncs no passa res, els del PSOE saben que els de Més són bons ds conformar, gent de confiança.
Valoració:-5menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Molt bé i totalment d'acord en reclamar els mateixos drets i beneficis que a la resta del estat per el transport públic.
Però es important no despistar-nos del objectiu principal, més que la gratuïtat, es que ni hagui suficient de transport públic a les Illes.
A diferència de l'Espanya buidada del interior de la península, on tampoc disposen de transport públic i reclamen el tren per aturar la despoblació, a les Illes hem patit una desmesurada inversió en carreteres per tal de induir a la 'utilització dels cotxes particulars per a desplaçar-nos a qualsevol indret. Més que demanar la gratuïtat del tren i la resta del transport públic a les Illes, cal una potent inversió que ens permeti disposar de un servei ferroviari suficient, útil, confortable, amable, eficient i atractiu, per tal de invertir la situació insostenible que tenim i induir a la gent que habitualment fa els seus desplaçaments per carretera, que ho puguin fer amb el tren.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente