nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Melià: «A les Balears estam doblement discriminats: hem de pagar una part de l'AVE i l'Estat no paga res del nostre transport ferroviari»

202059

El Pi-Proposta per les Illes Balears ha registrat una iniciativa d'urgència per a reclamar al Govern espanyol que inverteixi 76 milions d'euros per a abonaments ferroviaris gratuïts a les Illes Balears. «En el debat d'estat de la nació, una vegada més Sánchez es va oblidar de Balears. Els ciutadans d'aquesta terra han contribuït a finançar l'AVE i tarifes molt avantatjoses als trens de la Península mentre aquí l'Estat no inverteix un euro en una aposta estratègica pel tren», ha criticat Josep Melià, el portaveu de la formació al Parlament.

Així mateix, el portaveu ha assenyalat que la iniciativa de la formació també insta el Govern de l'Estat a dedicar cada any a la mobilitat de les Balears almanco un 2,5% del que s'inverteix en l'AVE. «Els ciutadans de les Balears estam doblement discriminats, ja que hem de pagar una part de l'AVE i l'Estat no paga res del nostre transport ferroviari. El famós conveni ferroviari signat entre l'Estat i el Govern balear ha estat pura retòrica buida, maniobra de distracció i pur engany».

Amb tot, Melià ha reclamat un «compromís ferm i decidit» de l'Estat per a impulsar d'una vegada per totes el transport ferroviari a les Balears: «Una de les conseqüències per reduir el canvi climàtic és l'aposta pel tren com a mitjà de transport manco contaminant en relació amb l'avió o els mitjans terrestres. És evident que a les Balears queda molta feina a fer en aquesta matèria, ja que fa molts d'anys que es planteja fer arribar el tren a Alcúdia, a Artà i Cala Rajada, al Parc Bit o fer el tramvia de l'aeroport al centre de Palma»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa dervers d'un any
S'ha oblidat de dir que el famós conveni ferroviari de 400 milions d'euros, signat entre l'Estat i el Govern Balear, el varen tornar per no haver de dur el tren fins Artà, els seus amics del Govern Matas del PP
Valoració:1menosmas
Per @panya, fa dervers d'un any
És cert, l´aparició de competència forastera ha fet malbé el negoci fatxa ferroviari en l´ave. Per sort pels usuaris.
Valoració:0menosmas
Per PURCUS, fa dervers d'un any
Mira qui parla, el qui té un botel il·legal.
Valoració:2menosmas
Per panya, fa dervers d'un any
Fa uns anys el trajecte Barcelona madrid valia més de 60 euros. Ara amb empreses de fora fas el mateix trajecte amb tan sols 10. Aquest era un negoci més de la Fatxapanya !
Ni mai, ja us el podeu quedar ! Hi anirà ta tia !
Valoració:1menosmas
Per No poden ser més desagraïts, fa dervers d'un any
Amb els doblers que treuen del nostre aeroport, no poden fer el tren del Llevant, ni adecentar la línia Palma-Inca i fer-la arribar fins a Alcúdia, ni tampoc ajudat a l'empresa del Tren de Sóller, ni fer net els nostres torrents, perque no tornin a haver tragèdies. I no fan res de tot això, perque se gasten tots elsxdoblers que treuen aquï. en fer net els llits fluvials de Castella i Extremadura, i ara han fet un tren ràpid que enllaça Càceres i Badajoz amb Madrid, però que no els agrada als senyorets i senyoretes extremanys, perque volien un AVE de primera i aquest només arriba als noranta kilòmetres per hora.
I que no és guapo, això?
Valoració:7menosmas
Per muévete, fa dervers d'un any
Muévete, cohones.
Solo te vemos largando, pero soluciones ni una.
Valoració:-3menosmas
Per Porxo, fa dervers d'un any
Independència, no ni ha més,!
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente