algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Alaró, Artà, Bunyola, Palma i Santanyí mantenen espais dedicats a franquistes

200719

Els ajuntaments d'Alaró, Artà, Bunyola, Palma i Santanyí mantenen carrers i espais dedicats a franquistes tot i que el partit Compromís els va enviar cartes sol·licitant la seva retirada, segons es desprèn de la documentació remesa per aquesta formació política.

Cal recordar que aquesta campanya, iniciada pel portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, és visible en la web 'senat.compromis.net' i ha aconseguit que les autoritats «s'arromanguin a l'hora d'eliminar d'una vegada, després de 40 anys de democràcia i incompliment de la llei», centenars d'espais dedicats a franquistes.

Es tracta d'espais «a la glòria del 'Caudillo', Primo de Rivera, Francisco Franco, herois, màrtirs, sanguinaris militars i rèmores de qui es va sublevar, el qual va dur a una Guerra, repressió i llarga dictadura».

«A més, ha servit per posar blanc sobre negre en nombroses poblacions i, si bé en la majoria de casos les autoritats han admès voluntàriament l'aplicació de la Llei de la Memòria Històrica i han canviat el nom a més de 3.000 carrers i places, també és cert que han quedat disgustadament retardats algunes autoritats d'altres ajuntaments de l'Estat», ha indicat Mulet, promotor de la iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francina Jaume Guardiola, fa dervers d'un any
A Bunyola , crec que us heu equivocat, fa un any que retiraren la creu franquista. Per altra banda no hi ha cap carrer dedicat al franquisme.
Valoració:0menosmas
Per Demàplourà., fa dervers d'un any
A on a Bunyola? Quin? Què?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente