algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

MÉS per Llucmajor presenta una moció per a reclamar que la comunicació amb l'Administració de Justícia sigui sempre en català

199781

MÉS per Llucmajor ha presentat una moció al ple de l'Ajuntament de Llucmajor, mitjançant la qual reclama que la comunicació amb l'Administració de Justícia de les Illes Balears sigui sempre en català.

Miquel Àngel Serra, com a regidor del grup municipal de MÉS per Mallorca-APIB a Llucmajor, ha presentat la moció de suport a la campanya 'La justícia, també en català'.

El dia 30 de setembre de 2021 es va presentar públicament la campanya 'La justícia, també en català' a la seu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB). Aquesta campanya, impulsada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, el Govern, la Gerència Territorial del Ministeri de Justícia, el Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Procuradors, el Col·legi de Graduats Socials, el Deganat dels Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de les Illes Balears, el Col·legi Notarial i l’Obra Cultural Balear, té la finalitat de promoure l’ús de la llengua catalana dins l’Administració de justícia i de fomentar el coneixement i el respecte dels drets lingüístics dels ciutadans.

Per a MÉS per Llucmajor, és important que totes les institucions de govern de les Illes Balears «refermin el seu compromís amb la llengua pròpia i amb els drets lingüístics de tots els ciutadans. Un compromís que és, també, el reflex de la voluntat, manifestada en l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i en la Llei de Normalització Lingüística, de promoure l’ús del català, també, a l’Administració de Justícia».

Per aquesta raó, mitjançant aquesta resolució, volen que el ple de l’Ajuntament de Llucmajor refermi el seu compromís amb la llengua catalana, un compromís que ja s’ha demostrat reiteradament en el passat i que es refermi, de cara al futur, mitjançant els següents acords:

1. Les comunicacions orals i escrites adreçades per l’Ajuntament de Llucmajor a les diferents instàncies de l’Administració de Justícia de les Illes Balears es fan sempre en català.
2. Les intervencions, orals i escrites, dels serveis jurídics de l'Ajuntament de Llucmajor davant qualsevol instància de l’Administració de Justícia de les Illes Balears són, d’entrada, en català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa dervers d'un any
Bona iniciativa. Però per obtenir algun efecte positiu en els òrgans de poder dels jutges i que això faciliti algun canvi en els nivells d'odi que senten la majoria de jutges en els àmbits judicials cap a la llengua catalana, aquesta moció sens dubte s'hauria d'aprovar a molts més Ajuntaments de les Illes. Ànims a tots els batles que de veres estimen la nostra llengua.
Valoració:3menosmas
Per De Salses a Guardamar i de Fraga a l'Alguer, fa dervers d'un any
Català, únic idioma oficial del nostre país!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente