algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Tolo Gili: «El nou cicle polític ha d'estar caracteritzat pel paper determinant del centrisme que representa El Pi»

El Pi-Proposta per les Illes Balears ha celebrat aquest dissabte a la finca de Son Mesquidassa la jornada 'Horitzó 2030' amb la mirada posada en «el nou cicle» que s'esdevindrà a la política de les Balears després de les eleccions de 2023.

El president d'El Pi, Tolo Gili, en el discurs que ha adreçat al voltant de 200 assistents, ha declarat que el nou cicle polític que amb tota probabilitat anirà del 2023 al 2031 ha d'estar caracteritzat, «pel paper determinant del centrisme regionalista o nacionalista que representa El Pi, i per la idea de pacte que és inherent a la nostra concepció de la democràcia».

El president de la formació ha recalcat que és el moment «d'assenyalar prioritats i bastir un projecte coherent i al servei d'aquest poble nostre enmig de la mar. Un projecte de país, amb una identitat pròpia, del qual ens puguem sentir orgullosos totes les persones que vivim i estimam aquestes illes, hàgem nascut on hàgem nascut».

Així mateix, la vicepresidenta de la formació, Xisca Mora, ha incidit en la importància de les idees a l'hora de construir un projecte polític sòlid i durador. «Són les idees, la ideologia, el que dona sentit a la nostra acció política i allò que ha d'esdevenir el nucli atractiu a través del qual els ciutadans de les Balears apostin per donar suport a un projecte com el nostre», ha assegurat.

Amb tot, Mora ha reclamat la necessitat d'una força política que encapçali aquesta manera d'entendre la política, els ajuntaments, els consells, el Govern, el Congrés espanyol. «Aquesta força és El Pi, som nosaltres, som la il·lusió que hem de recuperar i compartir amb tothom. Necessitam definir un projecte de país nou, integrador, obert, etc., amb moltes ganes de futur i d'estimular la gent perquè es tornin a il·lusionar amb la idea de les Balears i tot allò que fa que siguem 'noltros' i no una altra cosa», ha sentenciat.

Per part seva, el president del Partit Nacionalista Basc (PNB), Andoni Ortuzar, ha declarat que «en aquesta terra es compleixen tots els requisits per generar un moviment polític que vagi a Madrid i a Brussel·les a defensar les Balears. Per descomptat, comptarà amb el suport, la solidaritat i la col·laboració del PNB en aquest camí».

Per part seva, el secretari general nacional de Coalició Canària, Fernando Clavijo, ha destacat la importància d'un partit com El Pi «d'obediència balear, per donar veu a aquest arxipèlag».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.