algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

EUIB fa una crida a participar en la consulta popular sobre monarquia o república que se celebra aquest dissabte a tot l'Estat

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha fet una crida a la ciutadania i a la seva militància perquè participin aquest dissabte, dia 14 de maig, a la consulta no vinculant sobre el model d'Estat organitzada per la Plataforma de la Consulta Popular Estatal Monarquia o República, de la qual Esquerra Unida en forma part des de la seva creació.

Juanjo Martínez, coordinador d'EUIB, ha manifestat que «aquest dissabte, que hi ha la consulta sobre monarquia o república, la societat de les Balears i de tot l'Estat espanyol tenim l'oportunitat de poder opinar i votar entre si volem, o no, sortir de l'Edat Mitjana, avançar cap a una societat més democràtica, on el càrrec de cap d'estat no sigui un càrrec hereditari i avançar cap a una unitat real d'aquest estat. És un moment fonamental per bolcar-nos-hi i participar-hi».

«Com a demòcrates volem poder triar la nostra forma d'Estat», ha indicat també Elena Torres, responsable federal de Republicanisme d'Esquerra Unida, en una carta remesa a les bases de l'organització, on incideix que «volem decidir-ho tot, inclosa la direcció del nostre Estat». Torres ha recordat també que «la majoria de la població actual no va tenir oportunitat de votar la Constitució de 1978, però qui sí que ho va poder fer no va tenir l'opció d'escollir sobre la forma d'Estat, per tant, ni en aquell moment ni posteriorment hem pogut decidir-ho».

Per Esquerra Unida, a aquesta manca de debat polític en els seus orígens cal afegir-hi avui un incompliment sistemàtic dels drets socials exposats al pacte constitucional, cosa que mostra que «ni la mateixa norma és garant del seu contingut».

Finalment, des del partit, a nivell estatal, s'ha volgut també felicitar la Plataforma de la Consulta Popular Estatal Monarquia o República per haver superat, àmpliament, la xifra objectiu de 500 meses de votació, fins a arribar a prop de les 700 meses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Costafreda i Garillach, fa dervers d'un any
No s´ha fet amb les ganes que l´assumpte requereix, sens publicitar-ho pràcticament gens. Sembla que era per a fer callar algunes boques que ho demanaven, però amb poc convenciment del partit. Si veritablement això es veiés com a necessari n´haurien fet molta més propaganda i amb més mitjans. Ara sembla que devia tenir la voluntat de tapar i d´enterrar un tema incòmode.
Si és per a tapar l´expedient, molt mal fet senyors !
Valoració:0menosmas
Per No només IU, fa dervers d'un any
Més també convoca a votar si volem una república ESPANYOLA o una monarquia ESPANYOLA
Valoració:-3menosmas
Per Jaime ginard, fa dervers d'un any
Me gustaría poder elegir que sistema quiero que me represente, yo no quiero ser súbdito quiero ser ciudadano
Valoració:-4menosmas
Per 1r d'octubre 2017, fa dervers d'un any
Nosaltres, els catalans insulars i continentals, no necessitam "avançar cap a una unitat real d'aquest estat"; necessitam la unitat real del nostre estat: la República catalana.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente