algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Ferrà: «El Govern espanyol no creu en la diversificació econòmica ni en el canvi de model; ens condemna al monocultiu turístic i a la massificació»

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha reiterat aquest dimecres el rebuig del Grup Parlamentari a qualsevol ampliació de l’aeroport de Palma encaminada a absorbir més de trànsit aeri. Segons Ferrà, aquest dimecres mateix s’ha fet pública l’adjudicació de les obres a la terminal i al mòdul A de Son Santjoan per un valor de 200 milions d’euros.

En aquest context, Ferrà, portaveu a la comissió parlamentària de Medi Ambient, ha recordat que a proposta de MÉS, el Parlament ja s’ha pronunciat en dues ocasions en contra de l'ampliació i ha reclamat que qualsevol intervenció en aquesta infraestructura «ha de ser consensuada amb el Govern de les Illes Balears». Així, el diputat ecosobiranista destaca que «resulta inexplicable que des de Madrid no es tengui en compte el rebuig social i institucional. El Govern espanyol no creu en la diversificació econòmica ni en el canvi de model; ens condemna al monocultiu turístic i la massificació».

Tot, en un context de crisi econòmica i emergència climàtica que fa, assegura Josep Ferrà, més necessari que mai que el Govern espanyol reculi en les seves intencions continuar endavant amb un projecte que preveu un increment del 14% del trànsit aeri. «Convivim amb la massificació turística i el pla director de l'aeroport de Palma és del 2001, amb avaluació ambiental dels anys 90. És evident que el context social, ambiental i econòmic ha canviat radicalment. Per això, tot i la vigència legal, és necessària una nova avaluació ambiental per desenvolupar els projectes».

Actualment, l’aeroport de Palma té uns beneficis anuals de més de 200 milions d’euros mentre que la reinversió és nul·la. Així Ferrà ha explicat que l’aeroport «no pot ser una màquina de crear ingressos que se’n van a Madrid, sense cap retorn i, a més, AENA té un deute històric amb Mallorca i les Balears». De fet, Ferrà recorda que «amb aquests doblers es podria finançar altres projectes per millorar la mobilitat urbana i interurbana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa dervers d'un any
Saps que no estau a l'oposició? Governau, així que teniu l'oportunitat de fer polítiques al respecte
Valoració:3menosmas
Per Miss Sibil·la, fa dervers d'un any
Especul si es tema des grans doblers i poders vendria també de més lluny, i de classes socials més llunyanes, com ara alemanya.
Amb sos anys empitjorà, es flux des poder des turisme massiu ha anat més a inversió immobiliària. Si sa vivenda empitjora en unes dècades, es negoci gros quedaria només a s'aturada de creuers ricaxons?
En un lustre atracarien aquí només amb mala mar, o si costés massa carregar ses bodegues a alta mar i a ports sense imposts?
Ai...
Valoració:2menosmas
Per Per tant, fa dervers d'un any
Per tant no podeu continuar donant suport al PSOE, ni aquí ni a Madrid. El senador Vidal al Senat va votar a favor d'aprovar els pressuposts del PSOE. Idò, de què vos queixau?
Valoració:4menosmas
Per Nofret, fa dervers d'un any
Diversificar l'economia i afavorir l’equilibri mediambiental ? potenciar la producció local i el consum de proximitat ? millorar la distribució de la riquesa entre la ciutadania de Balears ? Tot això per que ? Que hi guanyaria de tot això l'estat espanyol ?
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente